Ce stim si ce nu stim despre conferinta dezvoltatorilor Apple

/ Evenimente IT, Stirile Editiei / 3331 Vizualizari /
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Acorda un calificativ articolului!)
Încarc...

An de an fanii asteapta cu infrigurare Conferinta Dezvoltatorilor Apple, conferinta gazduita in mod traditional de Moscone Center San Francisco, din mai multe motive.

In primul rand, Apple este un concern al carui departament de cercetare este unul dintre cele mai avansate la ora actuala, iar WWDC ( Conferinta Dezvoltatorilor Apple), constituind, asa cum se si afirma sus si tare, „epicentrul schimbarii”.

Retrospectiv privind, 2013 a venit cu iOS7, OS X Mavericks iWork pentru iCloud, tabletele Mac Pro si MacBook Air, 2014 aducand la rampa OS X Yosemite, iOS 8, cu  iCloud Drive si Mail Drop, anul trecut prezentandu-ne pe atat de celebrul Siri, iPad multitasking. OS X El Capitan si multe altele.

In al doilea rand, modul in care Apple intelege sa organizeze desfasurarea acestui eveniment este de-a dreptul similar Oscarurilor, campania de marketing desfasurata este acerba, surprizele nu sunt devoalate decat in ultima clipa, desi exista zvonuri in toata lumea despre ce anume pregateste Apple pentru anul care vine.

wwdc2016Ce aduce 2016? Ce surprize asteptam sa puna pe masa Apple peste doar cateva  saptamani?

Cel mai probabil este ca sa apara versiuni noi pentru iOS si  OS X (cel mai probabil versiunile denumite 10, respectiv 10.2), poate o noua generatie de Apple Watch, chiar daca prima generatie se dovedeste a avea in continuare multe de oferit. Pe langa acestea, este foarte posibil ca Apple sa aduca o multime de surprize si de elemente cu impact la public, asa cum ne-a obisnuit deja. Faptul ca se discuta tot mai des despre reducerea dimensiunilor dispozitivelor de accesare a internetului, este pentru ca, asa cum a putut sa se vada la evenimentul recent incheiat la San Francisco si despre care am povestit ceva mai pe larg aici, Apple acorda o atentie deosebita acestui subiect.

Modul in care s-a aflat data conferintei este destul de nespecific pentru Apple, de data aceatsa Siri fiind cel care „a dat din casa”. La intrebarea:” Cand va avea loc Conferinta Dezvoltatorilor Apple?”, acesta raspunde :The Conference will take place from Monday, June 13 through Friday, June 17″ , divulgand data si amplasamentul care corespund exact cu calendarul comunicat de Microsoft la evenimentul recent incheiat din Convention Center.  La scurt timp dupa ce informatia a ajuns in presa,  Apple a facut anuntul oficial si a pus in vanzare biletele destinate participantilor la conferinta.

Aceste bilete se pot achizitiona de catre orice dezvoltator inscris al Apple, cu conditia sa reuseasca sa le achizitioneze.

Batalia pentru bilete a inceput in 2008 , prima data cand Apple a scos la vanzare bilete pentru eveniment (data ce coincide cu momentul in care conferintele au devenit atat de somptuoase, iar publicitatea si marketingul angajat in jurul acestui spectacol a fost lasata pe mana unor specialisti). Ca urmare a acestui fapt, biletele pentru evenimentul din anul 2013 s-au epuizat in 2 minute. Incepand cu anul 2014 Apple a adoptat varianta unui sistem de loterie, care se bazeaza pe inscrieri si desemnarea ulterioara a participantilor, dat fiind faptul ca acest eveniment are loc an de an in aceeasi sala devenita acum tare neincapatoare fata de armata doritorilor.

Se pare ca pretul unui bilet de participare de anul acesta va fi de aproape 1600 $, aseara dandu-se startul in cursa pentru un loc in spatiul viitorului Apple, cursa care va continua pana vineri 22 Aprilie orele 10:00, ora locala, urmand ca participantii sa fie anuntati pana  pe data de 25 Aprilie.

Banii rezultati vor fi folositi pentru a sustine pana la 350 de burse de invatamant pe tot globul, precum si pentru 125 de burse scolare pentru dezvoltatorii aspiranti, program care debuteaza anul acesta.

Avand in vedere varsta din ce in ce mai precoce a dezvoltatorilor Aplle, anul acesta se accepta participarea tinerilor cu varste mai mici de 17 ani, insa nu sub 13, cu conditia ca biletul de participare sa fie achizitionat de catre un adult, parinte sau tutore legal al minorului, care sa fie la randul sau o persoana eligibila. Biletele achizitionate se adreseaza strict persoanei  care le-a achizitionat si nu pot fi  instrainate in nici un fel.


Alte articole din aceeasi sectiune

Asteptam cu interes punctul tau de vedere!

Email-ul tau nu va fi publicat. Toate campurile sunt necesare sa fie completate. Mesajul tau va fi moderat inainte de publicare.