Smart Kapp – sevaletul inteligent

/ Gadgeturi, Internet, Software, Tablete / 6299 Vizualizari /
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

De cate ori nu v-ati dorit sa participati la o prelegere, sau sa prindeti un loc mai in fata ca sa vedeti mai bine la tabla sau la plansa pe care lectorul o umple de idei si scheme?

Cum a aparut ideea

Daca macar o data ati observat ca cea mai mare parte din timpul unei prelegeri o alocati straduindu-va sa vedeti ceva din ceea ce scrie persoana din fata dumneavoastra, decat sa asimilati practic ideile, fara sa dati atentie faptului ca din locul dumneavoastra nu se vede mai nimic, atunci sunteti de acord cu mine ca in era tehnologiei, acest lucru este inadmisibil.
La acelasi lucru s-au gandi si cei de la Smart care au dezvoltat Kapp, o solutie capabila sa depaseasca problemele de comunicare a continutului prelegerii sau a discursului catre ascultatori.

Produse

In acest moment este deja lansat pe piata un model de 42 de inch si se lucreaza la dezvoltarea unuia de 84 inch, acesta din urma putand fi si el in curand achizitionat.
Primul are aspect de tableta gigant, cu o suprafata de sticla pe care se poate scrie cu markere, tableta care se conecteaza in retea cu tabletele participantilor, cu ajutorul aplicatiei sau utilizand un cod de participare pentru iOS sau prin NFC pentru utilizatorii de Android.

Utilizare

Pe masura ce lectorul scrie pe panou, imaginea scrisa se transmite in timp real pe tabletele participantilor, iar in momentul in care panoul principal este sters, se goleste in aceeasi masura, de continut si ecranul tabletelor participantilor.


Lucrul cu acest dispozitiv nu este deloc complicat, se deschide, se conecteaza, se descarca aplicatia, si asta este tot.

Avantaje

 

  • Avantajul principal al acestui dispozitiv este ca se poate urmari prelegerea si din alta locatie, nu neaparat din aceeasi sala, permitand astfel extinderea numarului de participanti peste capacitatea salii.
    Aplicatia permite un maxim de 250 de participanti conecati la ea, ceea ce este un numar destul de mare daca ne gandim la cate prelegeri sunteti nevoiti sa renuntati fie pentru ca nu ati ai reusit sa prindeti loc, sau pentru ca fiul dumneavoastra este racit si nu ati avut cu cine sa il lasati acasa, sau poate ca ati plecat la jumatatea prelegerii pentru ca oricum nu vedeati la plansa si nici nu aveati vreo sansa sa prindeti loc mai in fata, indiferent cat ati fi insistaat pe langa colegii participanti.

 

  • Aplicatia permite zoom-ul unei parti a ecranului fara sa se piarda din claritate, si imediat ce sesiunea s-a terminat, o puteti trimite sub forma de imagini sau fisier .pdf catre alte persoane interesate. Evernote, Google Drive si Dropbox pot stoca si ele continutul grafic al dizertatiei.

 

  • Pentru ca sunt stocate in formate clasice, imaginile se pot transmite rapid catre un numar mare de persoane in acelasi timp, astfel ca, utilizat ca si mijloc de pregatire a subordonatilor in diverse scopuri, veti putea inregistra rapid un feeed-back de la acestia.

Aplicatia nu se conecteaza automat la Cloud, este nevoie sa ii permiteti conectarea catre un cont de cloud.


Alte articole din aceeasi sectiune

Asteptam cu interes punctul tau de vedere!

Email-ul tau nu va fi publicat. Toate campurile sunt necesare sa fie completate. Mesajul tau va fi moderat inainte de publicare.