Nu dati banii pe prostii, luati aplicatii smartphone la copii

/ Gadgeturi / 2424 Vizualizari /
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Acorda un calificativ articolului!)
Încarc...

Firme de renume scot pe piata tot felul de bratari, centuri s.a.m.d. menite sa numere pasii pe care ii faceti intr-o zi, sa calculeze caloriile consumate, si tot felul de parametrii utili intr-o cura de mentinere a greutatii corporale, de detoxifiere sau de slabire. Punand in balanta  datele oferite de astfel de  dispozitive, cu cateva aplicatii smartphone, se poate constata faptul ca rezultatele sunt identice.

 

Un grup de studiu al Universitatii Pennsylvania au supus analizei cateva aplicatii smartphone destinate numararii pasilor efectuati pe parcursul unei zile, in comparatie cu cateva dispozitive care fac acest lucru , si le-a verificat acuratetea.

Mai precis, s-au ales cativa subiecti care au purtat in timp ce utilizau banda de alergare, bratari , inele sau ceasuri smart provenite de la firmele Fitbit, Jawbone si Nike, si Iphone 5s si Galaxy  S4. in acelasi timp , o persoana a fost desemnata sa numere pasii efectuati de catre fiecare subiect pe rand.

Concluziile unui astfel de nastrusnic test?

Rezultatele oferite de dispozitivele de numarare a pasilor , altele decat telefoanele,  sunt similare pana la identitate cu rezultatele oferite de  aplicatiile de pe telefoanele mobile si  avand fiecare o eroare de sub 7% fata de  numararea fizica a pasilor efectuati .

Inconvenientul utilizarii aplicatiilor smartphone? Acesta trebuie tinut in mana pe toata durata  monitorizarii.  Avand in vedere preturile uriase ale bratarilor si inelelor de monitorizxare, cred ca merita efortul!


Alte articole din aceeasi sectiune

Asteptam cu interes punctul tau de vedere!

Email-ul tau nu va fi publicat. Toate campurile sunt necesare sa fie completate. Mesajul tau va fi moderat inainte de publicare.