BikeTag-companionul dumneavoastra la ghidonul bicicletei

/ Gadgeturi, Hardware / 2405 Vizualizari /
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Acorda un calificativ articolului!)
Încarc...

Startupul Tagit Labs si-a pus in minte sa dezvolte un dispozitiv de tracking si siguranta pentru practicantii sporturilor extreme, motiv pentru care s-au focusat initial pe iubitorii de mountain bike, cu atat mai mult cu cat, unul dintre fondatori, John Anthony este, el insusi  un ciclist redutabil si s-a confruntat deja, de-a lungul timpului cu momente care de care mai dificile.

Startupul, fondat acum un an deja a pus la punct Bike Tag, si se pare ca vor livra primele gadgeturi de acest fel la sfarsitul acestei veri, sau cel mai tarziu, la inceputul lunii septembrie.

Pretul de achizitie se va situa in juurul sumei de 100$ pentru modelul de baza (care include tracking si detectie de accident), iar in cazul in care va doriti ceva mai mult, puteti achizitiona pachetul premium.

btDesi exista dispozitive de tracking GPS pe piata, in general destinate iubitorilor de sporturi extreme, ceea ce aduce nou acest dispozitiv  este specificitatea, respecitv alerte de genul „sfarsit de pista”, sau alertele de tipul „pericol de accident”, dar si interconectarea cu alte dispozitive,  respectiv  inregistrarea efortului rezultat in urma utilizarii bicicletei, in orice sistem de monotorizare a efortului fizic doriti.

 

 

Bike Tag utilizeaza un sistem de senzori de miscare, algoritmi si tehnologia iBeacon pentru a sustine un sistem de tracking capabil sa localizeze in timp real si cu cea mai mare acuratete, pozitia bicicletei dumneavoastra. Bike Tag se foloseste si de sitemul GPS pentru a reduce consumul de energie al sistemului de localizare.

Sigur ca, ar fi mult mai usor ca aplicatia care gestioneaza intreg sistemul de pozitionare sa fie descarcata pe telefonul mobil, insa, avand in vedere faptul ca pe orice tip de telefon exista o multitudine de dispozitive si aplicatii energofage, este foarte posibil ca energia de care dispune sistemul de tracking sa fie foarte repede consumata, sau , la momentul inceperii cursei sa fi omis sa va ingrijiti ca bateria telefonului mobil sa fie complet incarcata, astfel aparand  problema conexiuniii cu dispozitivul de urmarire.

Bike Tag permite instiintarea automata a persoanelor pe care le doriti instiintate (prieteni, familie, etc.), in ceea ce priveste parcursul deja strabatut, si eventual momentul presupus al intoarcerii la punctul de plecare, este suficient sa imperecheati Bike Tag-ul dumneavoastra cu telefonul mobil, sa il atasati la bicicleta.

Bike Tag este gata de calatorie oricand, bateria avand autonomie de cel putin 1 an, fiind rezistenta la apa, si intr-o masura mai mica la socuri mecanice, dispozitivul nu necesita actionarea niciunui buton de start sau stop, pornind inregistrarea imediat ce incepe deplasarea bicicletei pe traseu.

In prima faza, Bike Tag este dezvoltata pentru iOS, insa, in timp se ia in considerare dezvoltarea si a unei versiuni compatibile cu  Android.

 

 


Alte articole din aceeasi sectiune

Asteptam cu interes punctul tau de vedere!

Email-ul tau nu va fi publicat. Toate campurile sunt necesare sa fie completate. Mesajul tau va fi moderat inainte de publicare.