E-mailul, calea cea mai simpla de comunicare scrisa electronica

/ Download, Software, Stirile Editiei / 2657 Vizualizari /
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Acorda un calificativ articolului!)
Încarc...

E-mailurile reprezinta, pe buna dreptate o poarta simpla de acces in ceea ce priveste atacurile informatice, motiv pentru care, pastrarea unui echilibru intre ceea ce permitem si ceea ce blocam este destul de dificil de apreciat, mai ales datorita faptului ca volumul de informatii transmise prin e-mail este considerabil mai mare decat prin orice alta metoda de transmitere de mesaje online.

In ultimii cativa ani, pentru a avea o eficienta in securizarea mesajelor importante transmise intre diferite locatii, s-a mers pe ideea utilizarii, in paralel, a unui sistem de instant messaging, mult mai rapid si mai simplu de utilizat, dar cu limitarile specifice acestora.

In primul rand, instant messaging-ul este mult mai captivant,  mai rapid si mai simplu, creind totodata presiune in ceea ce priveste asteptarea ca raspunsul sa vina instant de la partenerul de conversatie, ceea ce ne permite focusarea pe problema pana la solutionarea acesteia, in loc sa lucram mai multe probleme simultan, etapa cu etapa.

Cu toate ca e-mailurile nu sunt chiar cea mai perfecta metoda de comunicare, din punctul de vedere al sintetizarii punctelor cheie ale unei discutii, sunt mult mai accesibile fata de orice forma de mesaje instant, permitand sortarea dupa utilizatori ( prioritari sau simpli), dupa factorul de importanta al subiectului, dupa data transmiterii s.a.m.d.

Cu toate acestea, sistemul de transmitere a mesajelor prin intermediul e-mailurilor suporta la randul sau destule modificari, de exemplu, sistemul de sortare, pentru care Gmail are Priority Inbox, Tabs, si mai nou Bundles, care ar trebui sa ne organizeze mesajele in functie de importanta lor.

Cat de importante sunt e-mailurile pentru viata noastra?

Nu mai este un secret pentru nimeni importanta e=mailurilor in viata noastra, atata vreme cat se pare ca suntem tentati sa le verificam chiar si cand sotia sau partenera de viata este in travaliu, asa cum arata un studiu recent.

De curand, Microsoft a  scos pe piata Send,  o aplicatie noua, menita sa optimizeze modul de verificare si raspuns la e-send microsoftmailuri ingustand zona diferentelor intre e-mail si mesageria instant, pastrand, totusi in mare parte caracteristicile e-mailului.

Nu este prima incercare de acest fel de a optimiza serviciul de e-mail pastrand in acelasi timp structura acestuia, cu toate facilitatile implicite.

Din acest punct de vedere, Send este foarte bun pentru mesaje scurte, care nu necesita raspunsuri complicate, sau ample, de genul : „Esti la lucru azi?/ Nu.” sau ” Poti veni la cafea in 10 minute?/Nu.” sau , poate „Hai sa intram pe chat!/Ok”.

Send ramane pana in acest moment ultima productie a departamentului Microsoft Garage (departament responsabil de producerea unor idei brute, oprindu-se doar la elaborarea unui concept, pe care il urmareste pentru a vedea impactul in piata), astfel ca , din acest moment, in functie de modul cum este primit in piata Send (!!!), depinde evolutia sa viitoare.

In curand, veti putea beneficia de versiunea pentru Windows Phone si Android, dar si pentru versiunile adaptate Office 365 business si school, dar se pare ca se va insista pe realizarea unei aplicatii mult mai accesibile, decat cadrul general pus la punct pana in prezent, in lunile care urmeaza.

In acest moment, Send permite transmiterea de mesaje prin apelare directa de pe ecranul aplicatiei a celor mai uzuali interlocutori pentru care exista si variante de raspuns prestabilit.

Send a fost initial conceput pentru utilizatorii oameni de afaceri, insa avand in vedere utilizarea in masa a serviciilor de e-mail, aceasta limitare este pur orientativa si probabil, forma finala va contine  mult mai multe facilitati.

Send se poate descarca ca si aplicatie gratuita , in acest moment, pe  iTunes.


Alte articole din aceeasi sectiune

Asteptam cu interes punctul tau de vedere!

Email-ul tau nu va fi publicat. Toate campurile sunt necesare sa fie completate. Mesajul tau va fi moderat inainte de publicare.