Raspberry Pi 2 – ce poate si ce stie sa faca un computer de dimensiuni mici pentru 35$
Piata microcomputerelor este in plina dezvoltare, desi initial nimeni nu a considerat microcomputerele o afacere profitabila si nici de viitor.
Dintre microcomputerele existente pe piata, cel mai celebru si , se pare cu cele mai mari vanzari , datorita utilizarilor pe care le are, este versiunea Raspberry Pi, precum si a unei puternice comunitati capabile sa dezvolte numeroase aplicatii si plugin-uri adaptate unei diversitati de aplicatii .
Asa cum il prezinta producatorii, Raspberry Pi este un microcomputer care se poate insera intr-un monitor sau TV , utilizeaza o tastatura standard si mouse, fiind capabil sa permita utilizarea ca si computer, permitand invatarea limbajelor de programare cum sunt Python sau Scratch, fiind capabil sa indeplineasca aceleasi task-uri ca si un computer desktop normal, de la navigarea pe internet si jocuri video de inalta definitie, la Excel, Word s.a.m.d.
Mai mult, Raspberry este perfect capabil sa interactioneze cu exteriorul, fiind foarte usor de utilizat in dezvoltarea de proiecte comune, de la crearea de muzica, pana la detectarea de persoane, la observatii biologice ( filmari de comportamente animale, utilizarea de camere IR), utilizarea dronelor de observare, s.a.m.d.
Datorita pretului de cost foarte scazut si mai ales, faptului ca , se pare ca Windows acorda o atentie deosebita microcomputerelor, (Raspberry permite acum datorita cooperarii cu Microsoft, Windows10 gratuit), dezvoltarea acestui tip de computere este in plin avant.
Dispunand de un procesor Broadcom de 900 Mhz ARM Cortex A7 si 1 Gb RAM, Raspberry devine cel mai puternic microcomputer de pe piata la un pret de 35$.
Daca va doriti detalii , faceti-va timp sa urmariti imeginile de mai jos: