Unelte inteligente- sprijin pentru bolnavii de Parkinson

/ Gadgeturi, Stirile Editiei / 6585 Vizualizari /
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 voturi, media: 1,00 din 5)
Încarc...

Tremurul necontrolat al mainilor, specific celor afectati de boala Parkinson sau Huntington,de exemplu, este o problema majora, greu de remediat mai ales datorita inconsistentei frecventei si amplitudinii miscarilor membrelor afectate.

Pentru acestia, miscarile simple cum ar fi pieptanatul, mancatul sau  periatul dintilor reprezinta eforturi inutile, cu rezultate mai bune sau mai jalnice, in functie de cat de evoluata este boala.

Ceea ce aduce nou tehnologia moderna este corectarea live a msicarilor cu ajutorul uneltelor inteligente.

In loc sa se straduiasca sa blocheze miscarea nedorita a mainii, unealta inteligenta, de exemplu lingura, culege date de la muschiul mainii si apreciaza directia si amplitudinea miscarii, si corecteaza in timp real aceste miscari, astfel incat unealta ramane in pozitie normala si permite manevrarea ei fara dificultate.

Lingura stabilizatoare a fost produsa prima data in 2013 de catre Liftware, un startup achizitionat de catre Google in anul urmator si integrata in divizia sa Verily Life Sciences, care a inceput comercializarea produsului sub denumirea de Steady Spoons, oferind la pretul de circa 200 $ stabilizatorul, precum si o lingura si o furculita. Se incearca in continuare adaptarea unei periute de dinti la acelasi stabilizator insa , pana in acest moment , fara rezultate concrete.


Alte articole din aceeasi sectiune

Asteptam cu interes punctul tau de vedere!

Email-ul tau nu va fi publicat. Toate campurile sunt necesare sa fie completate. Mesajul tau va fi moderat inainte de publicare.