Indiegogo are grija de casa dumneavoastra prin Canary

/ Gadgeturi, Hardware, Tehnologie / 7684 Vizualizari /
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Acorda un calificativ articolului!)
Încarc...

Indiegogo a lansat pe piata (prin intermediul Amazon, Best Buy, Home Depot si Verizon Wireless), acum cateva zile, mai precis in data de 25 martie, mult-asteptatul Canary.
Lansat, ca idee in vara lui 2013, celor de la Indiegogo, le-a luat mai mult de 18 luni ca sa treaca de la faza de prototip la cea de produs final.
Desi disponibil in cateva magazine online si in lantul Home Depot, Canary se bucura deja de aprecierea unanima din partea utilizatorilor de sisteme de monitorizare, astfel incat Indiegogo intentioneaza sa isi extinda aria de vanzare in acest an.

Dimensiuni

canary2Dispozitivul propriu-zis nu este, ca dimensiuni cu mult mai mare decat o cutie de bere, ceea ce constituie, desigur, un avantaj, insa vine la pachet cu o serie intreaga de senzori de miscare, senzori de temperatura, de calitate a aerului, de vibratii, de zgomot, s.a.m.d.

Designul si constructia

Designul dispozitivului este modern, minimalist si usor de adaptat in orice decor de locuinta, corpul principal fiind cilindric si disponibil in culorile alb, negru sau argintiu, contine o camera video HD dotata cu lentile capabile sa mareasca campul vizual al acesteia, pentru a putea surprinde cat mai multe detalii din spatiul monitorizat.

Utilizare

Canary se conecteaza la smartphone-ul dumneavoastra prin intermediul unei aplicatii, o interfata moderna si atractiva, conceputa user-friendly, cu ajutorul careia transmite si alertele in cazul in care depisteaza vreeo modificare in parametrii monitorizati de vreunul dintre senzori.
canary3

 

De exemplu, daca inregistreaza o crestere brusca a temperaturii, va transmite o alarma de potential incendiu catre telefonul proprietarului, in timp scurt, acesta avand la randul sau posibilitaaea de a vedea pe camere daca, sau nu, aceasta supozitie este corecta.

 

 

Sigur ca, la inceput pot aparea cateva mesaje de alerta eronate, insa marele avantaj pe care il prezinta acest dispozitiv de monitorizare, il constituie capacitatea de a isi insusi parametrii considerati normali pentru functionarea locuintei dumneavoastra.

 
Sa luam ca exemplu doua locuinte. Una amplasata intr-o zona caniculara si pentru care, un geam deschis, chiar si toamna tarziu sau primavara devreme, nu inseamna, de regula decat ca doriti sa aerisiti incaperea; in cazul unei locuinte amplasate intr-o zona mai rece, sau intr-un anotimp friguros, o fereastra deschisa in conditii de temperatura scazuta este un indiciu al unei intruziuni nedorite in locuinta, caz in care, chiar daca senzorii de miscare sau termici nu sesizeaza vreo abatere de la parametrii normali, de cele ai multe ori, dispozitivul va initia o alarma pe baza datelor corelate.

 

Canary va considera util sa va alerteze cu privire la acesta, iar dumneavoastra aveti posibiitatea de a interveni rapid fie prin declansarea alarmei sonore cu ajutorul sirenei incorporate in pachetul Canary, fie telefonic alertand politia, vecinii, prietenii din zona, eventual membrii familiei care ar putea sa fie in acel moment in locuinta.

Avantaje

In concluzie, cu cat Canary este de mai multa vreme in locuinta dummneavoastra, cu atat devine mai util si mai indispensabil.
Echipat cu vedere de nopte, cu speaker si sirena asurzitoare, Canary este in acest moment solutia All-in-One in ceea ce priveste monitorizarea locuintei.
Desi nu permite luarea de masuri pentru reglarea parametrilor ambientali si nici nu este capabil sa comande inchiderea sau deschiderea usilor sau ferestrelor, ca in cazul Nest-ului, Canary nu este nici la fel de scump ca acesta, avand un pret de lansare de numai 249 $.
Interfata cu smarphone-ul este, totusi capabila sa dezactiveze Canary la intrarea dumneavoastra in locuinta, ceea ce este destul de avantajos, scutindu-va de efortul de a cauta cheia in buzunare sau poseta.


Alte articole din aceeasi sectiune

Asteptam cu interes punctul tau de vedere!

Email-ul tau nu va fi publicat. Toate campurile sunt necesare sa fie completate. Mesajul tau va fi moderat inainte de publicare.

Un comentariu la “Indiegogo are grija de casa dumneavoastra prin Canary”