Cum sa ai o casa smart- Pasul 3: Controlati consumul!

/ Gadgeturi, Hardware, Internet, Tehnologie / 2884 Vizualizari /
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Acorda un calificativ articolului!)
Încarc...

Instalarea senzorilor si termostatelor, pe langa functia lor, evidenta, de a ne usura efortul de asigurare a conditiilor de viata dorite, dar si de a asigura scaderea cheltuielilor fara sa se impacteze major confortul.

O simpla conexiune la internet permite, de exemplu ajustarea luminii, umiditatii si temperaturii mediului ambiant, eventual in functie de conditiile de mediu exterioare incintei.

Cu toate acestea, cea mai buna solutie de adaptare a locuintei in cel mai scurt timp, cu minime cheltuieli la preferintele persoanelor care locuiesc in casa, ramane totusi o problema insuficient tratata.

Programul dumneavoastra zilnic este cel care  va poate oferi bazele  unei alegeri cel putin satisfacatoare si din acest punct de vedere.

Daca aveti un program zilnic oarecum ordonat

Termostatul inteligent de la The Nest este capabil sa utilizeze algoritmi pentru „a invata” obiceiurile dumneavoastra zilnice.

Initial, dispozitivul monitorizeaza cu atentie maniera in care va reglati parametrii de ambient, valorile preferate in functie de momentul zilei,  de anotimp,  elaborand o schema de parametrii de ambient care va constitui baza  comportamentului ulterior al dispozitivului.

Odata realizata aceasta schema, The Nest preia conducerea, astfel incat, din momentul in care va treziti si pana seara tarziu, in conditiile generale de program  pe care il aveti, sa gasiti de fiecare data cele mai prielnice conditii de climat in casa dumneavoastra.

Efectuind cateva cercetari in ceea ce priveste sumele economisite utilizand acest dispozitiv, s-a constatat faptul ca se pot economisi pana la 145 $ pe an, investitia initiala de aproape 250 $, amortizandu-se intr-un an si 9 luni, ca sa nu mai pomenim de binele facut naturii din acest punct de vedere.

Daca aveti un program dezordonat

Daca veniti si plecati de acasa de mai multe ori in decursul unei zile, cel mai potrivit este termostatul Honeywell Lyric, tot la 249 $, termostat care are posibilitatea de a  intra in modul de conservare a energiei in functie de prezenta persoanelor in locuinta.

Membrii familiei trebuie sa accepte accesul Lyric la locatiile unde se afla, prin intermediul Smartphone-urilor pe care isi instaleaza o aplicatie.

In momentul in care persoanele alocate aplicatiei intra sau ies dintr-un perimetru stabilit (termostatul ofera posibilitatea ca raza perimetrului monitorizat sa fie cuprinsa intre 1 km si cateva zeci de km), termostatul primeste informatia si ca atare modifica in consecinta parametrii de mediu ambiant al locuintei.

Acest sistem este mult mai precis, incumba mai multa tehnologie, insa  economiile realizate ating si 220 $ pe an, dispozitivul amotrizandu-se in doar un an si 2 luni.

In curand aplicatiile vor putea fi setate sa gestioneze singure locuinta, pornind de la incuiatul/descuiatul usii de la intrare, anuntarea politiei in caz de efractie, a pompierilor in caz de incendiu, asigurarea conditiilor optime de climat in locuinta, s.a. fara sa implice acceptul uman.


Alte articole din aceeasi sectiune

Asteptam cu interes punctul tau de vedere!

Email-ul tau nu va fi publicat. Toate campurile sunt necesare sa fie completate. Mesajul tau va fi moderat inainte de publicare.