Ghid de cumparare a unui televizor in anul 2014

/ Hardware, Tehnologie / 14938 Vizualizari /
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 voturi, media: 1,00 din 5)
Încarc...

Peisajul ofertelor TV in anul 2014 a fost unul destul de tumultuos, avand in vedere ca in acest domeniu evolutia este de obicei mult mai lenta si trendurile de pe un an pe celalalt se pot prevedea fara probleme.

Noile tehnologii aplicate televizoarelor in ultimele 12 luni , cum este 4K cu rezolutii uriase, ecranele curbe si OLED-ul, au readus in discutie televizorul ca si dispozitiv independent.

Din acest motiv poate ca ar fi bine sa va prezint cateva hint-uri in caz ca doriti sa achizitionati un televizor de sarbatori.

tv1Televizor cu plasma? Din pacate, 2014 a insemnat declinul televizoarelor cu plasma, LG si Samsung au scos la pret scazut ultimele variante de televizoare cu plasma intr-o tentativa de a matura resturile unei piete in declin, iar Panasonic a oprit complet productia televizoarelor cu plasma. Daca va doriti ultimul tren al acestui tip de televizor, urcati in vagoane, pentru ca preturile sunt mai mult decat ofertante.

 

Tehnologia 4K pe pozitii. Desi gurile rele spun ca este complet inutila, limitarile fizice ale ochiului nostru il impiedica sa faca diferenta intre Full HD, Quad HD sau 4K, cu toate aceastea , insa, tehnologia 4K pare a fi la moda pe piata, achizitiile de televizoare 4K fiind in continua crestere, piata  inregistrand lupte de-a dreptul sangeroase intre gigantii in domeniu ( Panasonic, Sony, Samsung si LG) pentru suprematie.

Orice brand care conteaza pe piata televizoarelor, a lansat anul trecut cel putin unul cu o rezolutie minima de 3840 x 2160.

In defavoarea achizitiei unui astfel de televizor este si argumentul ca, nu exista atat de multe emisiuni create pentru 4K incat sa justifice trendul ascendent al pietei.

tv4Televizoare cu ecran curbat. Samsung  este deocamdata firma care indrazneste sa lanseze in forta, pe piata un astfel de dispozitiv, opinand ca intr-un sondaj de opinie derulat de ei, peste 80% dintre respondenti au sustinut ca prefera un televizor cu ecran curbat in locul celui plat, atat de comod de incastrat in perete.

Ceilalti jucatori din piata fac pasi mici si  precauti in aceasta zona, date fiind si costurile mari de realizare a acestui tip de ecran.

Preturile unui astfel de televizor in Romania sunt de-a dreptul prohibitive pentru publicul larg de consumatori, cu toate acestea, in urma Black Friday-ului recent desfasurat, s-a epuizat stocul de televizoare cu ecran curbat cu diagonala mica si preturi in jurul a 5.000-6.000 ron.

Este televizorul OLED generatia urmatoare? Multa lume impartaseste aceasta idee, desi tehnologia este destul de scumpa si inaccesibila deocamdata.

Brandul care se remarca in producerea de televizoare cu tehnologie OLED sunt coreenii de la LG, ceea ce ne face sa speram ca 2015 va insemna o piatra de hotar pentru aceasta tehnologie.

 

 

 

 


Alte articole din aceeasi sectiune

Asteptam cu interes punctul tau de vedere!

Email-ul tau nu va fi publicat. Toate campurile sunt necesare sa fie completate. Mesajul tau va fi moderat inainte de publicare.