Chinezul mic rastoarna firma mare!

/ Hardware / 3265 Vizualizari /
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Acorda un calificativ articolului!)
Încarc...

Probabil ca suntem cu toti gata sa recunoastem ca lipsa resurselor dezvolta tehnologia. Ce le lipseste chinezilor, habar nu am, insa nu ma asteptam sa le vina ideea de a ingloba intr-un calculator de dimensiuni liliputane simultan Windows 8.1 si Android 4.2.

O firma  chinezeasca aproape anonima,  numita 10moons, lanseaza D9i, calculatorul care va ofera posibilitatea de alege sistemul de operare  care va convine.

 

O incercare similara facuse si ASUS cand a creat Transformer Book Duet TD300 Hybrid, dar care din nefericire a fost banat de Google. De data aceasta, insa, se pare ca Intel  reuseste sa impace Android-ul si Windows-ul.

Pretul de comercializare este practic infim, pc-ul fiind de vanzare doar in China, la un pret echivalent cu 81$.

Ca si aspect, pc-ul arata ca un BoxTV cu margini rotunjite si de culoare neagra. Practic, ese un telefon mai mare si mai rapid, care ruleaza Android, dar are si posibilitatea de a rula Windows, fara ajustari suplimentare.

Pc-ul dispune de un procesor quad core BayTrail Z3735D cu 2 GB RAM, si 16 GB memorie interna, dispune de WiFi, slot micro SD, 2 porturi USB, HDMI si telecomanda.

Daca ii puneti monitor si tastatura, obtineti fie o tableta de top, fie un calculator de nivel mediu.

 

Avand in vedere acest trend, ne asteptam pe viitor la surprize din ce in ce mai placute din partea firmelor chinezesti care, se pare ca se zbat sa isi aloce un loc in plutonul conducator al firmelor din domeniul tehnologiei IT.

 

 


Alte articole din aceeasi sectiune

Asteptam cu interes punctul tau de vedere!

Email-ul tau nu va fi publicat. Toate campurile sunt necesare sa fie completate. Mesajul tau va fi moderat inainte de publicare.