Cum pot amplifica semnalul Router-ului?

/ Hardware, Tehnologie / 24453 Vizualizari /
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 voturi, media: 4,00 din 5)
Încarc...

Un router wireless are, in general, o arie limitata de acoperire, cu toate acestea se pot pune in evidenta o multitudine de factori care contribuie substantial la diminuarea acesteia, la scaderea intensitatii semnalului.

Interferentele sunt, in general cauzate de vecinatatea metalelor, de semnale concurente provenite de la alte dispozitive care utilizeaza frecvente wireless complementare ( telefoane fara fir, telecomenzi, cuptoare cu microunde, s.a.m.d.)

Din fericire, exista mai multe metode care permit amplificarea semnalului router-ului, insa in principal cea mai importanta etapa o constituie identificarea surselor interferentelor.

Pentru a identifica sursele de perturbatii, puteti achizitiona un analizor de retea wireless care sa permita identificarea  aparaturii responsabile de acest neajuns.

router1Dintre electronicele si electrocasnicele  care pot sa interfereze cu semnalul router-ului mentionam si alarmele wireless, monitoarele pentru copii, si chiar si sistemele de deschidere automata a usilor de la garaj. Asupra acestui tip de dispozitive trebuie sa va concentrati atentia.

Cea de-a doua etapa, este de verificare a interferentelor pe care le produc aceste dispozitive si aparate.

Pentru a vedea cat de mult influenteaza fiecare dintre aceste dispozitive, comparati nivelul puterii semnalului cu fiecare dintre aparate pornite si oprite.

Probabil ca veti constata ca doar o mica parte dintre aceste aparate produc semnale care interfereaza cu routerul dumnavoastra.

Acum ca le-am identificat ce putem face?

  1. Aveti posibilitatea de a schimba canalul routerului. Routerele pot accesa intre 1 si 11 canale, ceea ce mai ramane de facut este sa alegeti canalul care inregistreaza cele mai putine interferente cu celelalte aparate sau materiale din apropiere. Pentru aceasta fie utilizati un soft special conceput in acest sens, fie, empiric, prin incercari repetate.
  2. Repozitioneaza routerul.  Este suficient uneori sa amplasati routerul intr-o pozitie mai convenabila in ceea ce priveste conservarea semnalului acestuia. De regula, este mai bine sa il amplasati aproximativ in centrul locuintei si cat mai aproape de numarul cel mai mare de receptoare. Mai este de asemenea important sa nu il amplasati pe podea sau masute joase, pentru ca semnalul va fi distorsionat de un numar mai mare de obiecte. recomandam amplasarea la o anumita inaltime, eventual pe un birou sau pe o piesa de mobilier mai inalta.
  3. Amplasati routerul cat mai departe de locuintele vecine, care sunt si ele o sursa de interferente pe care nu le puteti nici masura nici controla in vreun fel
  4. Studiati cu atentie cartea tehnica a routerului si alegeti varianta de setari care va ofera cea mai mare putere de  transmisie.
  5. Inlocuiti antena routerului cu una cu raza mai mare sau mai puternica, asta daca aveti un router cu antena demontabila.
  6. Instalati un repetitor, dar aveti grija, ca acesta functioneaza ca un expander de semnal wireless si poate cauza inconveniente vecinilor dumneavoastra prin interferentele pe care le produce.

Daca doriti sa vedeti cateva demonstratii practice, vizionati:


Alte articole din aceeasi sectiune

Asteptam cu interes punctul tau de vedere!

Email-ul tau nu va fi publicat. Toate campurile sunt necesare sa fie completate. Mesajul tau va fi moderat inainte de publicare.