iPod Touch- punct ochit, punct lovit

/ Camere foto, Gadgeturi, Hardware, Tehnologie / 3597 Vizualizari /
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Acorda un calificativ articolului!)
Încarc...

Ieri, Apple a lansat mult-asteptatele iPod-uri Touch noi, menite sa acopere o nisa de piata pe care, se pare ca nu multi au reusit sa o identifice la timp, sau daca au identificat-o , nu au considerat utila exploatarea ei.

Upgrade-urile moderne de care dispune iPod Touch, respectiv procesorul super puternic, camerele mai performante si softurile de imagine, recomanda modelul pentru utilizarea de catre gameri sau ca si platforma fotografica.

Noutati

Noile iPod-uri respecta traditia Apple, introducand culori noi in paleta coloristica a produselor. De aceasta data iPod touch se va putea achizitiona in culorile argintiu, gri inchis, rosu , roz, albastru si culoarea foarte la moda-auriu. Vedetele incontestabile ale acestei serii vor ramane rozul, albastrul si auriul, aceste culori aparand ca si noutati atat pentru versiunile lPod touch cat si pentru versiunile nano si pentru cele shuffle, acestea din urma ramanand neschimbate din punct de vedere al calitatii si pretului de comercializare.

ipod2Caracteristici tehnice

iPod touch primeste in aceasta versiune procesorul A8, prima data utilizat pentru iPhone 6, ceea ce reprezinta o imbunatatire semnificativa pentru  acest dispozitiv, avand in vedere faptul ca modelul anterior are procesor A5, iar , in general, Apple  isi mentine procesoarele iPod-urilor cu mult in urma celor ale smartpone-urilor. Cu toate acestea, niciunde Apple nu a mentionat daca acest procesor va fi utilizat la limita superioara a posibilitatilor sale in cadrul iPod touch, iar gurile rele deja spun ca este  supra-evaluata necesitatea unui procesor atat de performant pentru un „simplu” iPod.

In orice caz, se pare ca exista tendinta Apple de a-si transfera dispozitivele pe procesoare de 64 biti, ultimul care va ramane pe procesor inferior pare a fi iPhone 5 c care ruleaza  pana in acest moment pe A6, dar asta este alta discutie.

Prin urmare, Apple se poate asigura de faptul ca toate aplicatiile din App Store sunt compatibile arhitecturii de 64 de biti, ceea ce usureaza mult munca dezvoltatorilor de programe si de jocuri.

Noul procesor suporta, de asemenea, Metal- framework-ul low level de la Apple, situatie in care dezvoltatorii de jocuri  primesc acces direct la procesor, ceea ce impacteaza pozitiv cresterea vitezei de rulare a jocurilor, in paralel cu cresterea de pana la 6 ori a vitezei CPU.

Impreuna cu procesorul A8, iPod primeste si co-procesorul M8, acesta fiind chipsetul capabil sa permita dispozitivului dumneavoastra sa gestioneze informatii colaterale despre miscare, pozitie, s.a., informatii utile bazei de date Health, fara un consum major de energie sau de resurse.

De asemenea, noul iPod primeste suport wireless 801,11 ac si display retina de 4 inch, cu alte cuvinte, diferenta intre iPod si un smartphone super performant nu mai este atat de mare, pretul de comercializare incepand de la 100 $ fiind deja , in aceste conditii, modic.ipod3

Avand in vedere atatea caracteristici noi, va ganditi probabil la faptul ca durata de viata a bateriei unui astfel de dispozitiv este grav afectata. Din contra,  in acest caz, autonomia iPod touch ramane neafectata.

In ceea ce priveste camerele, noul iPod primeste o noua camera principala care ajunge la 8 Mpx, venind la pachet cu un nou cip de procesare a imaginii.

De asemenea este posibila fotografierea in rafala cu camera principala, avand posibilitatea sa faca pana la 10 cadre/s, dar si sa inregistreze video slow motion cu 120 cadre/s.

In plus, iPod-urile lansate  ieri au stabilizator cinematic in modul video, iar algoritmii de identificare a fetei sunt, de asemenea, mult superiori, asigurand focalizare si imagine mai clara.


Alte articole din aceeasi sectiune

Asteptam cu interes punctul tau de vedere!

Email-ul tau nu va fi publicat. Toate campurile sunt necesare sa fie completate. Mesajul tau va fi moderat inainte de publicare.