Cum sa ai o casa smart: Pasul 6-curtea din spate

/ Gadgeturi, Tehnologie / 2572 Vizualizari /
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Acorda un calificativ articolului!)
Încarc...

Cu totii stim si mai putini suntem capabili sa ne asumam faptul ca usa de la intrare nu este limita proprietatii in cazul in care locuiesti la casa.

Dincolo de usa de la intrare, este patio-ul,  curtea din fata, gradina, eventual zona de petrecere a timpului liber ( piscina, unde este cazul, zona de gratare), garajul s.a. Siguranta si aspectul acestora se mentin cu eforturi destul de mari din partea  proprietarilor si din aceasta cauza, apelarea la o serie intreaga de dispozitive si echipamente, capabile sa va reduca grijile, oferindu-va o zona minunata pentru petrecerea timpului liber, atat pentru adulti, cat , mai ales pentru copii si pentru animalele  de companie,

Intretinere

Gazonul

Gazonul, cel mai „la moda”  dar si cel mai dificil de intretinut element de decor al unui patio sau al zonei de petrecere a timpului liber in aer liber, necesita 2 operatii principale de intretinere, si anume tunsul si udatul. In momentul in care acestea sunt realizate corespunzator, la momentul oportun, va puteti bucura de un covor verde impecabil pe intreaga durata a anotimpului cald.

Masini de tuns gazonul

lmEfortul de a tunde gazonul este semnificativ, iar legenda pedagogica, cu primii bani castigati de fiul dumneavoastra tunzand gazonul, eventual si pe al vecinilor, a apus demult. In acest caz este momentul sa va cumparati un land mower automat, precum cel de la Husqvarna.

Masina automata de tuns gazonul propusa de acestia este autonoma,  functionand pe seama bateriilor solare incorporate, este capabila sa   acceseze pante destul de mari, prin sistemul de ghidare evita bordurile, gardurile, datorita sistemului GPS , se mentine in limita proprietatii si poate fi chemata la usa magaziei de unelte , din orice punct la pajistii sau gradinii se afla. Practic aveti un gradinar care va scapa de grija  gazonului pentru suma de 2400 $.

O versiune mai ieftina, insa deloc la fel de inteligenta, o reprezinta Worx Landroid Robotic Lawn Mower, la doar 1000 $, dar care are totusi nevoie de asistenta in operare.

Sisteme de irigatii

eveUnul dintre sistemele de irigatii inteligente pe care vi -l recomandam tinand cont si de pret (200$), dar si de caracteristicile acestuia, este sistemul de irigatii Eve, capabil , prin intermediul senzorilor si traductorilor de umiditate, sa ofere date esentiale unui calculator, capabil la randul sau ca, pe baza acestor informatii sa elaboreze un program detaliat de irigare a zonei analizate, pe portiuni, astfel incat sa nu apara probleme cum ar fi baltirea zonelor mai joase sau uscarea zonelor mai inalte din gradina dumneavoastra, Mai mult decat atat, prin intermediul conexiunii la internet, sistemul este la curent cu prognozele meteo, ceea ce reduce riscul de supra-irigare a zonei verzi pe care o are in grija.

Cu aceste doua tipuri de dispozitive la indemana, aveti toate sansele sa aveti gazonul cel mai spectaculos, fara nici un fel de efprt fizic.


Alte articole din aceeasi sectiune

Asteptam cu interes punctul tau de vedere!

Email-ul tau nu va fi publicat. Toate campurile sunt necesare sa fie completate. Mesajul tau va fi moderat inainte de publicare.