Ce aparat foto sa aleg?

/ Camere foto, Gadgeturi / 4510 Vizualizari /
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 voturi, media: 4,00 din 5)
Încarc...

Camerele foto DSLR destinate incepatorilor in arta fotografiei, celor care doresc sa abordeze arta fotografiei la un nivel ceva mai serios, sunt destul de putin costisitoare, in schimb sunt destul  de performante.

Ideea generala este ca DSLR-urile sunt  capabile sa ofere o gama larga de functii si setari si sa permita realizarea de fotografii profesionale, cu un aparat deloc complicat sau solicitant.

In general preturile acestor aparate de fotografiat nu sunt foarte mari, dar pe masura ce  va doriti mai multe setari, evident ca pretul acestora creste. Este foarte important, deci sa alegeti  raportul optim calitate-pret.

Cum se realizeaza acesta?

Pe piata sunt 4 mari producatori de astfel de aparate de fotografiat. Primii doi sunt Nikon si Canon, evident, la care as mai adauga Sony si Pentax.

Nikon D3300

Aparatul este dotat cu  senzor APS-C CMOS, ecran de 3 inch, fix, fotografiere in rafala la 5 cadre pe secunda, rezolutie video maxim 1080 pixeli si costa in jur de 500$.

dslr3Din punctul nostru de vedere, atat ca pret cat si ca dotari , acesta este aparatul de fotografiat cel mai potrivit pentru incepatorii in arta fotografica. Ofera posibilitatea realizarii de fotografii de inalta acuratete, are rezolutie buna, mai mult decat alte aparate din aceeasi categorie.

O rezolutie mai mare creste pericolul de aparitie a bruiajelor, dar pentru D3300 acest pericol este redus la maxim.

Acest aparat este, de asemenea, usor de utilizat, conceput user-friendly, ceea ce-l face un instrument deosebit de util incepatorilor. Modul Guide, este un instrument de invatare foarte util acestora, oferind explicatii in timp real.

Lentilele de 18-55 mm sunt detasabile, facand mai comod transportul acestui aparat.

Ca si minus, putem sa mentionam lipsa display-ului mobil cu touch screen si posibilitatii de conectare Wi-Fi, insa la acest pret, este destul de mult sa ai astfel de pretentii. Nikon comercializeaza, totusi un adaptor Wi-Fi destul de ieftin si usor de utilizat, pentru cei care doresc sa aiba si aceasta posibilitate.

Canon EOS 1200D (sau Rebel T5)

dslr4Este varianta cea mai ieftina de la Canon, pretul cu tot cu lentile ajunge la 400$, Are senzor APS-C Cmos, ecran fix de 3 inch, fotografiere in rafala cu 3 cadre pe secunda, rezolutie video maxima de 1080 pixeli.

Avantajul acestui aparat fata de versiunea de la Nikon, este pretul, in conditiile in care ofera aproximativ aceleasi facilitati ca si primul.

Cu toate acestea, nu dispune de un ghid de utilizare incorporat, acesta trebuie downloadat si studiat inainte de utilizarea aparatului.

Pentru cei care prefera aparatele Canon, aceasta versiune este cea care ofera cel mai bun raport calitate-pret.

Sony Alpha A58

dslr5La un nivel de pret intre cele doua aparate prezentate mai sus, Alpha A 58 de la Sony se poate achizitiona la 450$, si dispune de senzor APS-C CMOs, cu 20,1 Mp, ecran de 2,7 inch, articulat , permite fotografierea in rafala cu 8 cadre pe secunda, si are rezolutie video maxima de 1080 pixeli.

Acest aparat de fotografiat nu este tocmai un DSLR, fiind mai degraba un SLT ( single lens translucent), ceea inseamna ca este mai degraba un dispozitiv electronic  decat unul optic.

Avantajele pe care le ofera un astfel de instrument sunt claritatea deosebita, 8 cadre pe secunda fotografii in rafala si autofocus rapid.

Ca si dezavantaje, putem enumera masivitatea aparatului ( Sony si-a concentrat in ultima vreme atentia pe realizarea de dispozitive mai compacte si deci mai usor de utilizat).

Pentax K-50

Comercializat la circa 450 $, Pentax K50 dispune de senzor APS-C CMOS, la 16,3 Mp, ecran de 3 inch, cu 6 cadre pe secunda fotografiere in rafala si rezolutie maxima de 1080 p.

Diferenta majora pe care o are acest aparat fata de modelele prezentate anterior, o reprezinta faptul ca este waterproof si dustproof, permitand fotografierea in cele mai vitrege conditii fara necesitatea de a lua masuri suplimentare de siguranta pentru protejarea aparatului.

In plus, sistemul de stabilizare a imaginii reuseste sa atenueze efectele vizibile ale miscarii aparatului in momentul fotografierii.

 

 


Alte articole din aceeasi sectiune

Asteptam cu interes punctul tau de vedere!

Email-ul tau nu va fi publicat. Toate campurile sunt necesare sa fie completate. Mesajul tau va fi moderat inainte de publicare.