Cum poti recupera fotografiile pierdute din camera ta foto

/ Camere foto, Software, Tehnologie, Telefoane mobile, Tutoriale / 4130 Vizualizari /
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

De cate ori, involuntar stergem fotografii dragi noua sau cel putin deosebit de utile, fotografii pe care nu ati intentionat sa le stergeti si fie dumneavoastra, fie altcineva, accidental  le-a trimis la cos?  In PC sau pe e-mail,  stiti exact de unde sa le luati, asta daca nu ati golit intre timp si cosul. Ce se intampla cu fisierele salvate in telefonul mobil sau in memoria camerei de filmat?

Cum sa recuperezi fisierele pierdute? raspunsul la aceasta intrebare depinde de cativa factori.

In primul rand este neaparat necesar sa stiti unde aveati salvate respectivele fisiere pe cardul de memorie al aparatului ( telefon sau camera video) sau in memoria  acestuia.

 

In cazul in care fisierele erau pe card retrageti cardul din aparat imediat ce ati constatat lipsa fisierelor respective. este de mentionat faptul ca, cu cat mai multe manevre se fac dupa  stergerea fisierelor, cu atat mai dificila este recuperarea acestora.

r1In primul rand instalati pe PC programul Recuva pe care il puteti downloada gratuit aici . In general este suficienta versiunea gratuita, desi pentru o suma modica, puteti sa dispuneti de ceva mai multe facilitati. Speram sa nu fie nevoie de asa ceva. Conectati cardul la PC cu ajutorul unui adaptor de card ( daca nu aveti asa ceva, nu ar trebui sa va coste mai mult de cateva zeci de lei ). Incarcati Recuva pe card, actiune care este probabil suficienta pentru recuperarea celei mai mari parti dintre fisierele pierdute pe care apoi, la cerere, le puteti salva in PC, sau pe orice alt dispozitiv de memorie dorit.

 

In cazul in care fisierele erau in memoria aparatului, iar acesta ruleaza de exemplu o versiune mai veche de Android, conectati telefonul la PC prin intermediul cablului de date, selectati optiunea r2USB Mass Storage, ceea ce va transforma telefonul in driver extern, unde puteti utiliza Recuva la fel ca in cazul de mai sus.

Din nefericire, versiunile mai noi de Android nu mai permit posibilitatea de a lucra ca si USB. Incepand cu versiunea 4.4.2., aceasta posibilitate a fost dezafectata.

Chiar si in acest caz exista tool-uri de care va puteti servi pentru recuperarea fisierelor pierdute, insa sunt mai dificil de folosit, nu sunt gratuite si nici la fel de rapide.

De exemplu in cazul dispozitivelor care ruleaza versiuni mai noi de Android,  puteti sa utilizati MobiSaver de la EASEus. Instalati programul in Windows, conectati telefonul si urmati pas cu pas instructiunile oferite de program.

 

Daca nimic din ceea ce v-am sugerat nu va ajuta, iar fisierele pierdute sunt cu adevarat importante, contactati o firma specializata in recuperarea de fisiere, situatie care va va costa destul de mult, insa veti avea sanse reale de a reintra in posesia datelor pierdute.

 

Preventiv, pentru a evita aparitia unor astfel de dezastre ( tuturor ni se intampla cel putin o data in viata), mai ales daca datele  pe care le aveati stocate in telefon sunt de maxima importanta, nu le tratati cu indiferenta, faceti un cont de Dropbox sau orice alt tip de metoda de stocare, instalati aplicatia pe telefon, porniti Camera Upload, ceea ce va incepe transferul fisierelor foto in contul de Dropbox, ori de cate ori veti fi conectat prin WiFi , ceea ce evita si costurile suplimentare legate de utilizarea internetului.

 

Ati putea, de asemenea lua in considerare sa transferati periodic fisierele importante intr-un spatiu de stocare special destinat acestui lucru, dar si mai important ar fi ca sa setati salvarea fotografiilor pe cardul de memorie, ceea ce ar salva aceste fisiere in cazul in care telefonul va va fi distrus in mod cu totul accidental.


Alte articole din aceeasi sectiune

Asteptam cu interes punctul tau de vedere!

Email-ul tau nu va fi publicat. Toate campurile sunt necesare sa fie completate. Mesajul tau va fi moderat inainte de publicare.