Nikon 1J5 review

/ Camere foto, Stirile Editiei / 5428 Vizualizari /
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Acorda un calificativ articolului!)
Încarc...

Nikon luase startul destul de bine in ceea ce priveste camerele de fotografiat compacte, in 2011, cand a lansat si Nikon 1 J1 si Nikon 1 V1.

Piata le-a primit foarte bine , cu recenzii deosebite si vanzari spectaculoase, insa, dupa primul val de aprcieri, piata si-a pierdut treptat interesul.
Proaspat lansata varianta SLR de la Nikon, 1 J5, ar putea fi sansa Nikon de a recastiga interesul iubitorilor de astfel de camere, aflati  in cautarea unei versiuni mai compacte.

Date tehnice

Camera este dotata cu un senzor CX de 1 inch foarte peformant (20,8 milioane de pixeli), constituind un record pentru camerele de la Nikon.

 

Ca si noutate, senzorul este luminat din spate, ceea ce permite realizarea unor fotografii de calitate buna chiar si in conditii de penumbra.

 

Motorul de procesare este versiunea Expeed 5A, mult mai performant, conferind astfel noi valente optiunilor de filmare, camera avand , din aceasta cauza si posibilitatea de a fotografia in rafala de 80 de cadre pe secunda, fara autofocus, practic fragmentand actiunea la secunda, ceea ce este destul de bine pentru SLR-urile Nikon.
Daca se seteaza si optiunea de autofocus, se poate ajunge pana la 20 de cadre pe secunda, o valoare la care alte SLR-uri nici macar nu indraznesc sa viseze.
Ecranul de vizionare de pe spatele camerei este touch si poate fi rotit pana la 180 de grade, permitand, nu-i asa, fotografierea selfie, avand si optiune de face detected, ceea ce face viata mult mai usoara si mai frumoasa , din acest punct de vedere.

Pasul catre 4k

Nikon J5 este prima camera capabila sa filmeze 4K, dar in aceste conditii viteza se reduce pana la 15 cadre pe secunda, atfel ca nu este foarte interesant de accesat aceasta optiune.
Inregistrarea Full HD este posibila in limita a 60 de cadre pe secunda, iar camera are o optiune de 120 cadre pe secunda pentru filmarile 4x, fiind foarte utila pentru redarea in slow motion.
Inregistrarile de genul time-lapse ( filmare cu incetinitorul), utilizate in documentare, in filme care demonstreaza evolutia unor fenomene care se deruleaza foarte incet, permite inregistrarea a peste 300 de imagini permitand ajustarea intervalelor de timp, in functie de viteza de evolutie a evenimentului ce urmeaza a fi inregistrat.
Imaginile inregistrate pot fi transferate prin NFC (bluetooth) sau Wi-Fi, echipamentul permitand conectarea la dispozitive de tipul telefoanelor mobile si al pc-urilor.

 

In concluzie, se pare ca Nikon ofera prin 1J5, o camera utila, performanta si deosebita utilizatorilor de SLR-uri, asa cum puteti vedea si din prezentarea de mai jos:

 

 


Alte articole din aceeasi sectiune

Asteptam cu interes punctul tau de vedere!

Email-ul tau nu va fi publicat. Toate campurile sunt necesare sa fie completate. Mesajul tau va fi moderat inainte de publicare.