Viitoarea camera DSLR de la Canon nu mai este, se pare o surpriza

/ Camere foto / 2720 Vizualizari /
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Acorda un calificativ articolului!)
Încarc...

Saptamana aceasta, Canon se pregateste sa aduca pe piata un nou produs in doua variante, camera EOS 5Ds si varianta acesteia fara filtru Low Pass (OLPF)- EOS 5Ds R, ambele camere DSLR se pare ca vor fi dotate cu senzor CMOS de 50,6 Mpx, utilizand un procesor Dual DIGIC 6 si domeniu ISO intre 100-6400.

can1

Sigur ca aceste date sunt neoficiale, dar avand in vedere iminenta lansarii, putem presupune faptul ca sunt cele mai aproape de varianta corecta.

 

Desi pare destul de limitat  domeniul ISO, camera 5Ds se doreste a fi o camera special conceputa pentru utilizatorii pasionati de culoare, in detrimentul acuratetii imaginilor preluate in penumbra sau lumina difuza, camera mult mai buna pentru a fi utilizata de catre fotografii peisagisti.

Memoria interna permite stocarea de fisiere cu dimensiuni de pana la 50 MP, mai mult decat suficient chiar si pentru un fotograf profesionist de teren. Se poare ca noile modele dispun si de un sistem de fotografiere in detaliu fin, dar si in time-lapse, sistem in care frame-urile sunt preluate la intervale mari de timp, care, derulate apoi la viteza normala, comprima perioade mari de timp in filme scurte.

 

Noile modele de la Canon au un sistem autofocus in 61 de puncte, fiind destul de precise, din acest punct de vedere, nivel care pare ciudat de asemanator variantei anterioare ( Canon 5D Mark III, respectiv 1Dx).

Canon 5Ds si 5Ds R sunt aparate capabilesa fotografieze cu 5 cadre pe secunda, la o rezolutie destul de buna pentru un aparat de 35 mm, fiind si deosebit de eficiente prin utilizarea ITR (Intelligent Tracksing and Recognition), care in combinatie cu autofocus-ul creeaza un sistem capabil sa recunoasca subiectul si sa il urmareasca in cadru, realizandu-se fotografii in rafala de foarte buna calitate si clare.

 

can2

 

 

 

Greutatea de 930 de grame pentru modelul 5Ds este datorata si carcasei realizate dintr-un aliaj de magneziu, carcasa waterproof si dustproof. Acelasi tip de carcasa il regasim si la Canon 5D Mark III, caracterizand aparatele de nivel profesional.

Asteptam lansarea pentru a vedea ce si cat anume se confirma din ceea ce se zvoneste.


Alte articole din aceeasi sectiune

Asteptam cu interes punctul tau de vedere!

Email-ul tau nu va fi publicat. Toate campurile sunt necesare sa fie completate. Mesajul tau va fi moderat inainte de publicare.