Metoda noua de blocarea chromebook-urilor

/ Securitate IT, Software / 2414 Vizualizari /
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Acorda un calificativ articolului!)
Încarc...

Pe langa atatea metode de securitate, si cu toate acestea, atat de multe conturi aruncate in aer, Google a decis sa furnizeze utilizatorilor de Chrome-book-uri, o metoda noua de securitate, utilizand un smartphone care opereaza Android.

 

Sistemul de siguranta, denumit SMARTLOCK, utilizeaza Bluetooth pentru a se conecta si comunica cu Chrome-book-ul, prin intermediul oricarui tip de telefon mobil care opereaza Android 5.0 Lollipop.

 

In momentul in care chrome-book-ul este imperecheat cu telefonul mobil deblocat, utilizatorii chrome-book-ului se pot conecta la acesta prin apasarea unui buton de pe tastatura.

sls2

Google a anuntat lansarea acestui tip de sistem de securitate pe la mijlocul lui 2014, dar de iesit pe piata, a iesit abia in decembrie, pana acum neinregistrand vanzari deosebite, nici macar modeste.

Ideea celor de la Google de a complica procesul de utilizare a chromebook-urilor nu este chiar cea mai fericita.

 

De exemplu, daca ne imaginam ca ati ajuns acasa, locuiti la etajul 10  si v-ati uitat telefonul in masina parcata peste strada… Situatia devine enervant de complicata. Presupunand faptul ca aveti totusi telefonul la dumneavoastra, vi se pare extraordinar de simplu sa il tot scoateti din buzunar pentru a-l debloca astfel incat tastele la Chromebook sa nu se tot blocheze ?

 

Probabil ca la acelasi lucru s-au gandit si cei de la Google atunci cand au creat un sistem care are rolul de a mentine deblocat smartphone-ul, in zone sigure, asa cum este locuinta proprie, sau in momentul in care au inlesnit deblocarea Chrome-book-ului cu orice dispozitiv bluetooth ( de exemplu un smartwatch).


Alte articole din aceeasi sectiune

Asteptam cu interes punctul tau de vedere!

Email-ul tau nu va fi publicat. Toate campurile sunt necesare sa fie completate. Mesajul tau va fi moderat inainte de publicare.