Iata ce poti face cu 10 $!

/ Gadgeturi, Hardware, Securitate IT / 2660 Vizualizari /
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Acorda un calificativ articolului!)
Încarc...

Cu 10 $ poti sa cumperi cam 30 de paini, poti sa participi la un spectacol fara pretentii foarte mari sau poti sa iti cumperi o carte.

2Daca te numesti Samy Kamkar, ei bine, cu 10 $ poti modifica un banal incarcator electric si sa il transformi dintr-un dispozitiv comun, inofensiv , intr-unul capabil sa inregistreze datele transmise de tastaturile wireless produse de Microsoft, catre unitatea centrala si pe baza acestora sa intri in posesia unor date cu caracter privat, cum ar fi parole de conturi, date de identificare, date personale, s.a.m.d.

Un astfel de dispozitiv denumit KeySweeper, este alcatuit dintr-o platforma Arduino mini care are deja instalat un program similar cu cel al Key-logger-elor, precum si un acumulator simplu care ii permite sa functioneze, fara probleme chiar daca este scos din priza.

Decriptarea datelor culese astfel, ramane pe seama unui alt dispozitiv, nu foarte diferit ca pret sau accesibilitate.

Luand la cunostinta de aceasta nebanuita bresa de securitate a datelor utilizatorilor, Microsoft investigheaza situatia , iar pana vor gasi modalitatea de a o repara, cel mai sanatos este sa reveniti la tastatura veche, cea cu cablu si mufa USB.


Alte articole din aceeasi sectiune

Asteptam cu interes punctul tau de vedere!

Email-ul tau nu va fi publicat. Toate campurile sunt necesare sa fie completate. Mesajul tau va fi moderat inainte de publicare.