Microsoft si Android isi potrivesc ceasurile pe ora celei mai noi tehnologii

/ Gadgeturi, Software, Tehnologie / 2787 Vizualizari /
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Acorda un calificativ articolului!)
Încarc...

Un val de tehnologie nou pune stapanire pe cei doi mari producatori de  smartwatch-uri.

Atat colectia de la Android wear cat si mai nou-lansata Microsoft Smart Watch, par a avea nevoie de cateva ajustari.

Microsoft Smart Watch update cu OneDrive

Desi are propria sa linie de accesorii, Microsoft, se pare ca va face casa buna cu Apple Watch pentru care se va ocupa de updatari si crearea de aplicatii, cel putin pentru o vreme.  Pare surprinzator modul in care si-au dat mana vechii rivali,sw2 Microsoft si Apple, insa strategia abordata de Satya Nadella, CEO Microsoft, a fost dezvoltarea de versiuni ale celor mai populare produse si servicii ale lor, in parteneriat cu Apple.

 

Lansarea update-ului iOS pentru OneDrive, serviciul Apple de stocare in cloud, permite din acest moment detinatorilor de ceasuri Apple Watch sa vizualizeze fotografiile direct  pe ceasurile lor inteligente, cu conditia ca aceste fotografii sa fie deja salvate in OneDrive.

 

Aceasta updatare face ca Microsoft sa detina prima aplicatie iOS compatibila cu smartwatch-urile.

 

Nu  reusesc sa inteleg de ce ar dori cineva sa  isi vada fotografiile in format atat de mic si destul de trunchiat, cum este display-ul ceasului de mana ( eu deja am ceva probleme cu bulinele lor din menu), insa, probabil ca dintre utilizatorii de smartwatch-uri , exista persoane care vor aprecia aceasta updatare.

Android Wear la a doua updatare importanta

Android aduce o serie de updatari ceasurilor lor inteligente, pentru a le dota cu aplicatii de ultima generatie (si, mai ales fita).

  • Schimbarea paginii prin rasucirea mainiisw3

Aceasta aplicatie usureaza gestionarea cu o singura mana (cea care poarta ceasul), a notificarilorsau fisierelor/aplicatiilor deschise.

Rasucind brusc mana catre inainte, veti vedea urmatorul ecran sau notificare, rasucind-o catre dumneavoastra brusc, veti reveni la pagina anterioara.

Sincer, mi se pare o aplicatie de exceptie in momentul in care lucrezi  si nu doresti sa te opresti ca sa verifici e-mailul sau sa verifici date cum sunt pulsul, ora, s.a.

  • Desenarea emoticoanelor

Emoticoanele sunt destul de frecvent utilizate ca si raspuns la mesajele primite. Alegerea emoticonului potrivit este destul de complicata ( desi mai simpla decat sa trimiti un mesaj scris ) .
Cu ajutorul Emoji, posesorii de smartwatch-uri care utilizeaza Android vor putea sa schiteze emoticonul dorit pe ecranul ceasului, aplicatia reusind sa descifreze despre care emoticon este vorba si sa il insereze in mesaj.

 

Ca si aplicatie, nu pare cine stie ce, insa e buna de notat, poate ca scrisul de mana va reveni la moda, avand in vedere ca mai sunt lansate aplicatii care se bazeaza pe handwriting.

  • O noua interfata

Pana in prezent, lansarea aplicatiilor de terta parte pe smatwatch-urile care opereaza Android era un calvar de setari, de navigare prin menu-uri s.a.m.d.

 

Cu update-ul nou lansat de Android, totul devine mai simplu, mai usor de folosit. Practic glisand stanga sau dreapta, reusiti sa aveti acces la menu-ul instalat pe ceas, fara sa fiti nevoiti sa cautati aplicatiile respective.

 

Prin aceasta aplicatie, necesitatea de a avea la indemana telefonul mobil se va reduce simtitor, situatie in care libertatea de actiune si de miscare a utilizatorului este mult superioara.

 

Tendinta ultimilor ani ca tableta sa inlocuiasca laptopurile si camerele video,  telefonul mobil sa inlocuiasca tableta si ceasul de mana sa inlocuiasca telefonul este o cursa contra-cronometru pentru dezvoltatorii de aplicatii specifice fiecarui dispozitiv. Bariera care pana acum limita aplicatiile ca numar si volum tinde sa explodeze si ne aflam in fata unei epoci a minimalizarii dimensiunilor si a maximizarii posibilitatilor.

 

 

 

 


Alte articole din aceeasi sectiune

Asteptam cu interes punctul tau de vedere!

Email-ul tau nu va fi publicat. Toate campurile sunt necesare sa fie completate. Mesajul tau va fi moderat inainte de publicare.