Sony anunta lansarea unui nou smartphone Xperia Z4

/ Stirile Editiei / 2220 Vizualizari /
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Acorda un calificativ articolului!)
Încarc...

Astazi Sony a anuntat lansarea unui nou tip de smartphone, unul care, ca si denumire se inscrie in tendinta ultimilor ani, de utilizare a literelor de la sfarsitul alfabetului (Xperia Z4).

Cand va aparea pe piata?

Anuntul oficial de lansare a fost facut in japoneza, si pana acum nu contine nici un fel de data de lansare, insa se presupune lansarea in Japonia  catre sfarsitul verii acesteia, fara sa se poata pronostica data la care Sony a fixat lansarea la nivel global.

 

Asa cum ne-a obisnuit, deja, Sony va relua lansarea anuala a smartphone-urilor, astfel incat nou-lansatele smartphone-uri de la HTC (One M9) si Samsung (Galaxy S6) vor avea un nou concurent piata, dat fiind ca, Sony ramane totusi o marca importanta pe piata si telefoanele lansate de ei inglobeaza tehnologie de ultima ora.

Sony mai are de luptat si cu LG G4 care se pare ca va avea data de lansare oficiala tot in aceeasi perioada.

Design si caracteristici tehnice

Fara sa aiba nici macar cea mai vaga idee despre cum va arata Versiunea Xperia Z4 , zeci de pasionati isi dau cu parerea si posteaza imagini pe Youtube cu ceea ce considera ei ca va fi noul smartphone de la Sony.

 

sonyOpinia generala este ca va arata aproximativ la fel cu versiunea anterioara-Z3, si admit usoare modificari la culoarea si forma carcasei, dat fiind ca timpul scurs intre lansarea Xperia Z3 si noul smartphone nu este foarte mare .

 

Detaliul cu care toata lumea este de acord, este ca noul telefon va fi dustproof si waterproof, mai ales datorita faptului ca Sony admite incasari uriase din vanzarea telefoanelor capabile sa reziste la socuri, apa si praf.

 

Probabil ecranul va avea 5,2 inch, dimensiune cu care Sony ne-a obisnuit deja, si care pare a fi unanim acceptata (Samsung Galaxy S6 are 5,1 inch), ca fiind dimensiunea la care smartphone-urile nu se transforma in tablete, pot fi operate cu o singura mana si permit purtarea lor in buzunarele pantalonilor (!!), ceea ce, se pare ca nu este deloc recomandabil in cazul telefoanelor mobile ultra-thin care se pot, foarte usor, indoi.

 

Se prognozeaza o rezolutie acceptabila in zona 1080 x 1920 pixeli, cu multitouch (permite comanda simultana cu pana la 10 degete- si cine tine telefonul?!?).

 

Probabil va opera ultima versiune de Android ( 5.0 Lollipop) utilizand procesor Qualcomm Snapdragon 810, cu 8 nuclee.

Memoria interna, se presupune ca va fi de 32, respectiv 64 GB cu 3 GB RAM si prin microSD , putand fi extinsa pana la 128 GB.

 

Camerele, cea principala va avea 20,7Mp, cu autofocus si LED flash, cea frontalala 5,1 MP cu posibilitate de a prelua pana la 30 de cadre/s.

 

In aceste conditii, Sony ataca vehement si sustinut la regine, cu armele cele mai potrivite, profitand din plin de reactia pietei la achiztionarea ultimelor modele de telefoane mobile inteligente.

 


Alte articole din aceeasi sectiune

Asteptam cu interes punctul tau de vedere!

Email-ul tau nu va fi publicat. Toate campurile sunt necesare sa fie completate. Mesajul tau va fi moderat inainte de publicare.