Am un site vechi si vreau sa il modernizez! De unde incep?

/ Web Design / 2268 Vizualizari /
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Acorda un calificativ articolului!)
Încarc...

Daca ati creat un site sau cel putin o pagina web acum 5 sau , poate 10 ani, este momentul sa il/o modernizati  radical. Pasii pe care i-a facut web-design-ul in ultima vreme sunt atat de mari, incat site-ul de acum 5 ani este atat de demodat si de iesit din tendinte, ca utilizatorii il pot considera deja o epava. Daca nu asta sperati sa obtineti ca si reactie  de la clientii dumneavoastra, este momentul sa puneti la punct strategia de re-asezare a site-ului pe baze noi, moderne pentru urmatorii ani.

Daca habar nu aveti de unde sa incepeti, ei bine, va putem oferi noi cateva sugestii, ca sa puteti explica unui specialist ce anume va doriti pentru site-ul dumneavoastra.

  • Slide-urile sunt metode moderne , foarte „gustate” de public, pentru a expune continut atractiv si detalii principale, intr-un mod cat mai usor de accesat si mai decorativ. Ele se pot derula de la sine, precum paginile unei carti,sau in oricare alta varianta dintre cele oferite de programele utilizate, permitand utilizatorului sa citeasca textul si sa inteleaga imaginile de pe fiecare ecran in parte, sau pot oferi posibilitatea utilizatorului de a-si gestiona singur timpul de urmarirea fiecarui slide in parte, evitand astfel sa supuneti utilizatorul unui efort suplimentar incercand sa citeasca rapid sau sa se plictiseasca intre slide-uri.web2

 

Daca utilizati WordPress, este imperios necesar sa gestionati cu atentie numarul de slide-uri pe care le postati, pentru a nu incetini incarcarea paginii, dar si pentru a finaliza corespunzator subiectul abordat in slide-uri. Orice slide introduce un delay de incarcare a paginii, dezvoltatorii, in marea lor majoritate alegand din acest motiv slide-uri  cu imagini mari, sugestive, text putin, dar semnificativ, care sa fie vizualizate pe o singura pagina. Nu trebuie sa uitati ca de acum, sa zicem, 5 ani si pana in prezent, numarul utilizatorilor care se conecteaza la internet prin intermediul telefoanelor mobile este in crestere rapida si din acest punct de vedere, slide-urile trebuie construite cat mai clar si concis.

  • Derularea parallax, este o tehnica in voga anul trecut si care se pare ca va fi destul de semnificativa si anul acesta, tehnica ce presupune derularea cu viteza mai mica a elementelor din background, fata de elementele din prim-plan ale unei imagini. Aceasta tehnica nu permite suplimentarea informatiei pe pagina, insa da o nota moderna site-ului, utilizatorii fiind deosebit de atrasi de aceste tipuri de tehnici cvasi-3D. Tehnica se utilizeaza in general pentru pagini de tipul „story-telling”, de aceea este bine sa nu exagerati utilizand-o pe fiecare pagina, la fiecare subiect.
  • Menu-uri aparente. Avand in vedere aparitia conceptuluyi de design responsive (respectiv a site-urilor proiectate sa fie deschise si pe dispozitive cu ecrane mici, la fel de bine ca si pe dispozitivele clasice – laptop-uri sau desktop-uri), utilizarea menu-urilor aparente usureaza accesul utilizatorului de telefon mobil sau tableta, la paginile site-ului. Din acelasi motiv, trendurile in web-design pentru anul 2015 se axeaza pe simplitate, pe un aspectul aerisit al paginii, pe imagini de dimensiuni mari, semnificative, si explicite, cu text putin sau chiar deloc.
  • Video in loc de foto. Utilizarea fisierelor video in pagina pentru a inlocui fotografiile sau textul, este o tendinta moderna in web-design. Cu toate acestea, numarul de fisiere video care se pot incarca pe o pagina este destul de limitat, atat ca numar cat si ca dimensiuni, datorita delay-ului pe care il induc la incarcarea paginii respective.
  • Structurarea informatiei in casete este o idee deosebita, moderna si eleganta. Mai mult, structura cu casete este usor de adaptat design-ului responsive, ofera informatia structurata si aspectul de puzzle al paginii permite utilizatorului accesarea rapida a zonei care il intereseaza cel mai mult, iar pentru aceasta, furnizarea unor detalii semnificative in cuprinsul fiecarei casete este un „must have”.

Alte articole din aceeasi sectiune

Asteptam cu interes punctul tau de vedere!

Email-ul tau nu va fi publicat. Toate campurile sunt necesare sa fie completate. Mesajul tau va fi moderat inainte de publicare.