Cum sa ai o casa smart: Pasul 4 -Invata-ti casa sa ia decizii

/ Gadgeturi / 2415 Vizualizari /
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Acorda un calificativ articolului!)
Încarc...

Aceasta facilitate ar trebui sa te elibereze de grija de a gestiona non-stop activitatile cu caracter de rutina zilnica din viata ta.

Nu este un efort mic, setarea automatizarilor, insa, odata create, acestea va vor scuti de o gramada de probleme cu incuiatul/descuiatul usilor de la intrare, aprinderea/stingerea luminilor, actionarea altor dispozitive electrice si electrocasnice, etc.

Datorita faptului ca fiecare platforma poate sa comunice cu intreaga gama de dispozitive pe care dumneavoastra le detineti si care se conecteaza si ele , la randul lor, online, aceste platforme va pot ghida in setarea automatizarilor pe care le doriti pe viitor, pas cu pas.

Platformele pot sa lucreze prin metoda programului, creind proceduri standard, in functie de perioada zilei, de anotimp, de membrii de familie si de cerintele lor specifice.

De exemplu, exista posibilitatea de a alege sa se inchida TV la ora 21 in camera copiilor, sau in camera de joaca, iar daca se incearca repornirea acestuia, sa fie necesara introducerea unui cod care sa permita functionarea.

smart houseSe poate, de asemenea seta ca, in fiecare zi de joi, de exemplu, intre orele 9,00-11,00 sa se permita accesul personalului de intretinere sau a celui responsabil cu curatenia in incinta, pe baza unui cod specific alocat din timp, astfel incat in oricare alta zi sau perioada a zilei, codul sa fie inactiv indiferent de cate ori se incearca intrarea.

Este destul de interesanta aceasta optiune?

Sunt convinsa.

O alta modalitate de a seta actinile automate ale echipamentelor din locuinta dumneavoastra este ceva mai complicata, insa se adapteaza mult mai bine schimbarilor de program.

Aceasta metoda utilizeaza stimulii, bazandu-si actiunile pe o serie de informatii pe care le preia prin comunicarea cu alte echipamente legate la aceeasi platforma. Stimulul primit il converteste in  actiuni prestabilite (una sau mai multe), actiuni care comanda alte dispozitive, s.a.m.d.

De exemplu, daca senzorul de miscare din dormitorul dumneavoastra detecteaza miscare dupa ora 6,00, poate folosi informatia pentru a aprinde lumina la baie,  pentru a trage storurile, si mai ales, pentru a porni filtrul de cafea .

Deschiderea ferestrei unei camere, poate sa fie tradusa ca oprirea aparatului de climatizare din camera respectiva, iar informatia ca proprietarii au parasit in totalitate locuinta, se poate traduce in incuierea usilor de la intrare, stingerea luminilor ramase in casa, scaderea parametrilor de climatizare a camerelor pana la valori prestabilite, oprirea functionarii aparatelor electrocasnice eventual uitate in priza ( fierul de calcat, aparatul de ras, s.a.), inchiderea si blocarea ferestrelor ramase deschise, verificarea prezentei automobilului in garaj , si  blocarea usilor garajului in orice conditii.

De exemplu, puteti pleca in vacanta, ca si cum ati merge la magazinul de peste strada sa va luati paine. Destul cu opririle la jumatatea drumului pentu ca ati uitat daca aveti inca fierul de calcat in priza sau nu, s-a terminat cu intrebarile chinuitoare din tot concediul de genul : Oare am incuiat usa garajului?

Din momentul in care ati parcurs cel putin pasii despre care am povestit pana acum, puteti sa spuneti ca aveti o casa care se gestioneaza singura intre anumite limite.


Alte articole din aceeasi sectiune

Asteptam cu interes punctul tau de vedere!

Email-ul tau nu va fi publicat. Toate campurile sunt necesare sa fie completate. Mesajul tau va fi moderat inainte de publicare.