Aplicatie Google- pentru filme 360°, compatibila iOS

/ Download, Software / 2572 Vizualizari /
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Google Spotlight Stories, aplicatia pentru dispozitive mobile, capabila sa ruleze filme 360°, dezvoltata initial de Motorola inca inainte de a fi achizitionata de Google (si ulterior vanduta catre Lenovo), in 2011,  in 2013 a devenit operabila pe telefoanele Android, in acest moment versiunea pentru iOS fiind si ea lansata pe piata.

Aplicatia in sine, a fost initial dezvoltata pentru petrecerea timpului liber, ulterior, descoperindu-se deosebita importanta in imortalizarea momentelor speciale din natura, a fost utilizata in scopul realizarii de documentare de inalta tinuta, dar si de obtinere a unor animatii deosebite cu acelasi continut.

Pe scurt, filmarea si implicit, redarea 360°, plaseaza spectatorul in mijlocul scenei  filmate, dandu-i posibilitatea de a-si alege , practic, ce anume doreste sa vada din story.

Tehnologia de realizare a acestor mini-filme a fost dezvoltata initial de catre ATAP ( Advanced Technology and Products) de la Motorola, divizia varf de lance, Moonshot, iar Google a continuat investitia in aceasta idee in anii care au urmat. Evident ca aceasta tehnologie  urma sa fie implementata pe produsele Motorola, dar a fost adaptata si pentru produsele care ruleaza Android, insa pe acestea au aparut unele limitari, limitari care, parte dintre ele se mentin si astazi, chiar si Google sustine ca Spotlight Stories „nu sunt inca compatibile cu orice tip de telefon”, in timp ce nou-lansata versiune iOS  functioneaza doar de telefoanele care ruleaza iOS 8.0 sau mai mari.

Aplicatia se poate descarca gratuit, de pe iTunes, aici.


Alte articole din aceeasi sectiune

Asteptam cu interes punctul tau de vedere!

Email-ul tau nu va fi publicat. Toate campurile sunt necesare sa fie completate. Mesajul tau va fi moderat inainte de publicare.