Ce programe descarc pe calculatorul meu cel nou?

/ Download, Software / 4450 Vizualizari /
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Acorda un calificativ articolului!)
Încarc...

Cum promotiile de sarbatori s-au incheiat, parte dintre noi tragem ponoasele exceselor financiare facute, parte fructificam  achizitiile indelung planuite, dar cu totii ne ridicam manecile si ne pornim pe treaba.

Daca, in oricare dintre cazuri v-ati afla, ati devenit mandrul posesor al unui calculator nou si va uitati la el cu drag gandindu-va de unde ati putea sa incepeti sa il personalizati, este momentul sa luati o pauza.

Ne-am gandit sa venim in sprijinul dumneavoastra, cititorul nostru fidel si dedicat, furnizandu-va la un click distanta, tot ceea ce consideram necesar sa aveti in „pachetul de zbor” cu noul dispozitiv.

Asezati-va comod in fotolii si  cititi mai departe.

  • Sistemul de operare

win10Desi destul de controversat, Windows10 este si ramane „perla” pe care si-o doresc toti utilizatorii de calculatoare.  Sistemul de operare este obligatoriu sa fie compatibil cu dotarile calculatorului, dar este imperios necesar sa devina „compatibil” si cu utilizatorul.

Daca pe calculatorul vechi aveati instalata o versiune anterioara de Windows (8.1 sau cel putin 7.8) este suficient sa faceti upgrade de la acestea pentru un PC nou, in caz contrar va va costa in jur de 120 $. Avantajul Windows 10 este ca il puteti chiar descarca pe USB de pe PC-ul vechi pentru PC-ul nou.

Puteti descarca programul, in orice varianta alegeti, aici ,  insa daca investitia vi se pare prea mare si este o suma pe care nu v-o permiteti , gasiti sisteme de operare destul de interesante si in regim gratuit, ca de exemplu Ubuntu 14.04.2 LTS, versiunea cea mai recenta,  sau Chrome OS , de asemenea o alternativa destul de OK.

  • Installer-ul

ninitePentru ca sa nu pierdeti vremea cautand programele gratuite ce va sunt necesare, cel mai simplu este sa apelati la Ninite, un tool util si interesant de folosit, in versiunea sa online, gratuit, existand, de asemenea si o varianta Pro care, in functie de marimea abonamentului va tine „up-to-date” programele instalate deja.

Ce aveti de facut?  Este mai mult decat simplu. Alegeti din lista oferita programele pe care doriti sa le gasiti pe PC-ul dumneavoastra, bifati-le si dati click pe „Get installer”. Veti primi doar fisierul executabil, fara tot balastul de care nu aveti nevoie.  Rulati fisierul si  cu asta, toata afacerea e incheiata, problema rezolvata.

  • Antivirusul

Pe piata exista o gama variata de programe antivirus, ieftine sau destul de piperate ca pret, cu eficienta mai mare sau mai mica. Ceea ce putem recomanda ca satisfacator pentru un utilizator fara prea mari pretentii, este AVG free, care pe langa marele avantaj de a fi un program gratuit, usor de utilizat si de instalat, nu necesita resurse semnificative, avand totodata inclusa protectia „Do Not Track” pentru browserul dumneavoastra precum si capacitatea de a programa scanari de rutina.

Satisfacatoare sunt si Avast Antivirus free si Panda Free Antivirus, pe toate trei le puteti descarca cu usurinta de la butoanele de mai jos:

download free AVG from the official site
descarca AVG Antivirus gratuit de pe site-ul oficial
download free Avast from the official site
descarca Avast Antivirus gratuit de pe site-ul oficial
download free Panda Antivirus from the official site
descarca Panda Antivirus gratuit de pe site-ul oficial

 

 

 

  • Programe Antimalware

Desi nu se pot programa scanari si nici nu poate fi folosit ca un program antivirus de sine-statator, programele Antimalware vin foarte bine in completarea acestuia si fac foarte buna treaba ca program-suport.

In aceasta categorie va recomandam Anti-Malware Free de la Malware Bytes care are si Malware Bytes Anti-Exploit, avand in vedere faptul ca din ce in ce mai multe programe malware utilizeaza aceasta cale. Ambele programe le puteti descarca de la butoanele de mai jos:

download Antimalware free from Malware Bytes official site
descarca program Antimalware gratuit de pe site-ul Malware Bytes
download free Anti-Exploit from the official Malware Bytes site
descarca programul Anti-Exploit gratuit de pe site-ul oficial Malware Bytes

 

 

 

 

Cu acest pachet minimal puteti porni  fara grija sa utilizati noul dumneavoastra PC.

Va dorim utilizare cat mai placuta si va asteptam sa ne mai vizitati!


Alte articole din aceeasi sectiune

Asteptam cu interes punctul tau de vedere!

Email-ul tau nu va fi publicat. Toate campurile sunt necesare sa fie completate. Mesajul tau va fi moderat inainte de publicare.