Site-ul se demodeaza? Poate ar trebui periat!

/ SEO, Stirile Editiei / 4712 Vizualizari /
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Acorda un calificativ articolului!)
Încarc...

Orice site este deosebit de important pentru vizitatori atata vreme cat contine informatii noi, „calde” si pertinente. Indiferent de domeniu (excluzand site-urile care trateaza subiecte care au legatura cu istoria), informatiile tind sa se perimeze cu viteza mai mare sau mai mica, dar pentru toate site-urile, vine o vreme cand informatia se demodeaza, iese din uz sau chiar se schimba complet.

Ce putem face ca sa nu ajungem sa aruncam la cosul de gunoi articole interesante sau care aduc un numar de vizitatori pe site?

Raspunsul la aceasta intrebare este destul de complicat, insa ceea ce trebuie avut in vedere, pe langa reprezentativitatea textului pentru vizitatorii de cele mai variate categorii, si reprezentativitatea sa fata de motoarele de cautare, important este ca acest text sa nu se demodeze usor.

Ce inseamna articol care rezista in timp?

Indiferent de informatie, aceasta este perisabila, singurele informatii care raman pe perioade mari de timp sunt definitiile, teoremele, informatiile pur teoretice, stiintifice, informatiile geografice s.a.  Un articol care furnizeaza acest gen de informatii este mult mai longeviv fata de unul care contine consideratii despre moda, de exemplu.

toreverPentru a imprima un caracter perpetuu unui subiect, este o idee buna sa abordati tematici de genul ” cum sa…„. Informatiile care se incadreaza in acest tipar au tendinta de a ramane utile perioade mari de timp, pana cand apare o metoda noua de a rezolva problema dezbabuta ( situatie putin probabil sa apara de pe o zi pe alta.

O alta categorie importanta de articole care rezista in timp, sunt articolele care dezbat studii de caz, rapoarte stiintifice s.a.m.d. acestea tind sa suscite interesul cititorilor pe perioade lungi de timp si au ca beneficiu principal, in momentul in care sunt  bine aspectate, sa induca necesitatea de a interveni in discutie, ceea ce este chiar perfect.

Foarte „longevive” sunt articolele care furnizeaza solutii rapide, asa numitele „tips„-uri, pentru care sansele sa se  demodeze intr-un interval mic de timp sunt destul de reduse.

Tot in aceeasi categorie intra articolele de tip lista. Cele care furnizeaza vizitatorilor o colectie de informatii diverse sau diverse intre anumite limite. Sansele ca toate informatiile sau aspectele listei sa se perimeze  brusc, sunt aproape zero.

Ce trebuie facut cu un articol expirat pentru a-l repune in atentie?

  • In primul rand, foarte nociva este ideea de a ascunde data de publicare a articolului. In acest mod, cititorul considera articolul ca fiind de la inceput detinatorul unor informatii expirate, si reactia imediat urmatoare este sa abandoneze site-ul imediat. Pentru o buna informare a cititorului, este foarte normal sa afisati la loc vizibil data publicarii informatiei .
  • Pe articolele mai vechi, in special pe cele care contin informatie  care a evoluat in timp, este foarte indicat sa reveniti cu un update, cat se poate de repede, pentru a crea confort cititorului, pentru a aduce un plus de informatie cu un minim de efort si mai ales pentru a readuce articolul in atentia persoanelor interesate.
  • Explicati clar faptul va informatia furnizata era exacta pentru data publicarii initiale, si aduceti in discutie motivul pentru care s-a considerat oportuna updatarea continutului acesteia.

Pentru ca o informatie, pagina sau site sa isi pastreze locul in ranking, nu trebuie abandonata, ci periata periodic si readusa in atentie, asta daca nu cumva este vorba despre un site care furnizeaza informatii din domeniul tehnologiei, informatii care au un caracter efemer pronuntat, iar informatia tinde sa se  degradeze rapid din momentul in care este publicata.


Alte articole din aceeasi sectiune

Asteptam cu interes punctul tau de vedere!

Email-ul tau nu va fi publicat. Toate campurile sunt necesare sa fie completate. Mesajul tau va fi moderat inainte de publicare.