Tableta cu display dinamic sau limbajul Braille pe tableta

/ Gadgeturi, Stirile Editiei, Tablete / 4822 Vizualizari /
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Acorda un calificativ articolului!)
Încarc...

Inlocuirea butoanelor cu ecranul tactil , fie pentru telefoane/ tablete sau chiar dispozitive electrocasnice cum este telecomanda televizorului, sau panoul de control al cuptorului cu microunde, complica accesul nevazatorilor la astfel de dispozitive, obligand persoanele cu un astfel de handicap sa  utilizeze dispozitive care folosesc tehnologii invechite, limitate din punct de vedere tehnologic.

Pentru a veni in ajutorul unor astfel de consumatori, exista posibilitatea vocalizarii selectiilor efectuate, destul de complicata pentru un dispozitiv de genul tabletei, ceva mai simpla pentru telecomanda televizorului, o alta optiunea fiind apelarea la limbajul Braille.

O echipa de cercetatori de la Universitatea din Michigan a decis sa  isi aduca contributia si a pus la punct pas cu pas un display dinamic, care  permite scrierea Braille.

Limbajul Braille a fost creat in jurul secolului al XIX-lea in Franta, de catre Louis Braille si consta in adaptarea unui stil de limbaj militar, in care se transmiteau informatiile cu ajutorul unor orificii perforate intr-o bucata de hartie, ceea ce permitea soldatilor sa „citeasca” mesajul cu ajutorul degetelor, fara sa fie nevoie sa isi desconspire pozitia prin folosirea unei surse de lumina.

In acest moment exista laptop-uri capabile sa traduca informatia de pe display in limbaj Braille, insa sunt destul de complicate, functioneaza „rand cu rand” ceea ce ingreuneaza fluenta lecturii si nu sunt deloc  convenabile nici din punct de vedere al pretului.

Ceea ce aduce nou tableta cu scriere Braille este faptul ca intreg textul unei pagini este afisat pe display, cititorul putand sa „sara” daca doreste cateva cuvinte sau randuri, putand sa revina usor la pasajele anterioare, daca doreste, iar pretul unui astfel de dispozitiv nu este atat de mare.

Display-ul creeaza mici ridicaturi in planul tabletei folosind fluide cu comportament atipic. Aceasta metoda permite, de asemenea, afisarea graficelor, a schitelor, caricaturilor s.a.m.d.

Pentru mai multe detalii, urmariti imaginile de mai jos:


Alte articole din aceeasi sectiune

Asteptam cu interes punctul tau de vedere!

Email-ul tau nu va fi publicat. Toate campurile sunt necesare sa fie completate. Mesajul tau va fi moderat inainte de publicare.