Securifi si routerul Almond 3 va protejeaza datele personale

/ Gadgeturi, Tehnologie / 2351 Vizualizari /
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Acorda un calificativ articolului!)
Încarc...

In conditiile in care numarul si varietatea dispozitivelor cu ajutorul carora ne conectam la internet este in continua crestere,  coroborat cu faptul ca numarul si complexitatea atacurilor informatice creste rapid, iar specificitatea acestora este din ce in ce mai mare, asigurarea securitatii datelor personale este o lupta continua si un efort urias.

Solutia pe care o propune Securifi, cu ajutorul routerului sau este avantajoasa, daca nu chiar foarte ingenioasa, si anume, transferul  efortului de securizare catre dispozitivul prin care ne conectam la internet, si anume catre router.

Pregatirea si updatarea securitatii unui singur element este mult mai convenabila,  decat a 4-10 dispozitive cu limbajul propriu de comunicare si cu sistemul propriu de securitate, in conditiile atat ale unui birou cat si ale unei locuinte.

securifi 3Cel  mai nou astfel de dispozitiv, este cel produs de firma Securifi, si este un router wireless, cu touchscreen de 2,8″ cu 2×2+2×2 antene si care va fi lansat luna viitoare la uimitorul pret de doar 120 $ sub denumirea Almond 3 .

Sigur ca pentru un router wireless cu touchscreen, 120 $ este un pret urias, insa, echipamentul pe care vi-l supunem atentiei poate sa devina in cel mai scurt timp punctul central al securitatii casei sau biroului dumneavoastra, ramanand in acelasi timp un router deosebit de performant si foarte usor de folosit.

Este suficient sa il conectati la un modem si puteti crea o retea Wi-Fi pentru toate dispozitivele de conectare la internet din locuinta dumneavoastra, atat pentru telefoane mobile, tablete si pc-uri cat si pentru televizoare, echipamente electrocasnice inteligente si pentru sistemul propriu de securitate al locuintei sau biroului  dumneavoastra.

Nu este necesar sa gestionati toate echipamentele conectate la retea prin intermediul unui server, Almond 3 fiind perfect capabil sa va ajute in acest sens prin intermediul touchscreen-ului  cochet de care dispune. Acesta va permite de exemplu conectarea mai multor routere Almond 3 pentru extinderea zonei de acoperire, un singur  router avand acoperire intr-o zona de peste 450 metrii patrati.

O caracteristica importanta a routerelor Securifi este chipul radio ZigBee care faciliteaza conexiunea cu dispozitivele inteligente din perimetrul acoperit, integrandu-se perfect cu dispozitivele Nest despre care am scris in articolele legate de IoT (Internet of Things) .

securifi 2Router-ul include si o sirena programabila, astfel incat, puteti seta diferite electrocasnice sa actioneze sirena pentru a va avertiza fie de indeplinirea unei misiuni ( de ex. masina de spalat a terminat programul, timpul setat pentru uscarea hainelor a expirat), dar si sa va atentioneze cu privire la eventuale probleme, cum ar fi, sesizarea miscarii in curtea casei pe durata noptii, sau faptul ca menajera nu a folosit cheia in intervalul de timp alocat, s.a.m.d.

Tot prin intermediul lui Almond 3 puteti crea o lista de numere de telefon care au acces la setarile de siguranta ale locuintei si la intrarea carora, intr-un perimetru bine determinat, printre altele,  sa se comande descuierea usii de la intrare sau deschiderea usii garajului, de exemplu, precum si intrarea parametrilor mediului ambiant in zona setata ca si confortabila.

Din acest motiv,  Almond 3 este mult mai mult decat un simplu router, iar pretul de 120 $ este o suma modica pe care o platiti pentru un dispozitiv de top.

Daca va doriti mai multe detalii sau considerati interesanta parerea noastra, puteti lua legatura cu cei de la Securifi, aici.


Alte articole din aceeasi sectiune

Asteptam cu interes punctul tau de vedere!

Email-ul tau nu va fi publicat. Toate campurile sunt necesare sa fie completate. Mesajul tau va fi moderat inainte de publicare.