Cum sa-ti gestionezi ce de-a treia mana in spatiul virtual

/ Gadgeturi, Jocuri / 2384 Vizualizari /
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Acorda un calificativ articolului!)
Încarc...

Asa este ca va aduceti aminte de cateva momente in care v-ati fi dorit sa aveti o a treia mana? De exemplu, atunci cand bateti cuie, nu este mai simplu sa tina altcineva cuiul?

Atunci cand sunteti singur, a cere ” o mana de ajutor” nu inseamna literalmente sa va asteptati sa renunte cineva la una dintre cele doua pe care le are, nici macar pentru o scurta perioada de timp.

In spatiul virtual, nu pare la fel de complicat sa primim mai multe maini decat cele doua date de bunul Dumnezeu, Providenta sau Natura, fiecaruia, dupa caz.

Cat suntem de capabili sa gestionam un membru in plus concomitent cu cele doua deja in inventar? Desi pare o intrebare cel putin ciudata, sunt specialisti ( cine altii ?) care s-au gandit sa verifice.

Jeremy Bailenson, directorul Stanford`s Virtual Human Interaction Lab a descoperit faptul ca suntem apti sa gestionam destul de corect un membru superior suplimentar, cel putin in spatiul virtual,in cel mult doua minute si jumatate de la aparitia acestuia.

Experimentul de flexibilitate si functionalism homuncular a avut ca si tema studierea capacitatii oamenilor de a controla corpuri diferite de cele proprii ( similar personajelor din filmul Avatar).

Daca va intrebati de ce, raspunsul este foarte simplu. Nu este vorba doar despre jocurile pe calculator. Aceste programe pot ajuta la integrarea in societate a persoanelor care au suferit amputatii.

m1Cadrele medicale care se ocupa de tratarea post-traumatica a acestor tipuri de bolnavi au aratat faptul ca, transformand perceptia de sine a oamenilor, acestia pot fi ajutati in cresterea nivelului de toleranta la durere.

Procedeul este similar terapiei in oglinda utilizata  pentru amputati, respectiv sugerarea existentei celui de-al doilea membru (cel amputat), situatie in care creierul persoanei tratate pare sa nu perceapa durerea  la fel de acut ca si in cazul unor pacienti tratati fara astfel de metode „placebo”. Durerea pe care o sufera amputatii este ca si cum membrul ar fi inca atasat si ranit. O astfel de durere este denumita ” durere fantoma” si nu se poate trata medicamentos decat prin inducerea somnului persoanei amputate, care , in caz contrar sufera dureri atroce.

Furnizand un membru-surogat virtual, similar membrului pierdut, se evita aparitia unei astfel de dureri, iar nivelul de confort al pacientului creste simtitor.


Alte articole din aceeasi sectiune

Asteptam cu interes punctul tau de vedere!

Email-ul tau nu va fi publicat. Toate campurile sunt necesare sa fie completate. Mesajul tau va fi moderat inainte de publicare.