Conexiuni luminoase

/ Gadgeturi, Internet, Jocuri, Tehnologie / 2951 Vizualizari /
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Acorda un calificativ articolului!)
Încarc...

Asa cum anticipam acum ceva vreme ( Internet cu viteza luminii unui bec ), LED-urile genereaza lumina care ar putea sa permita transportul de informatie de la sursa catre receptor, existand posibilitatea de a varia intensitatea luminii, de a permite si opri trecerea curentului prin ele, cu o frecventa suficienta pentru a putea fi folosite la conxiunile la internet, iar pentru utilizarea retelei pierderile de energie sunt minime, costurile fiind aproape neglijabile. De asemenea, in calitate de receptor, LED-urile se pot utiliza similar fotodiodelor, principiul care ar sta la baza procesului de transmitere a informatie fiind denumit VLC (Visible Light Communication).

Avand in vedere utilizarea extinsa a LED-urilor in viata de zi cu zi, obtinerea unei retele de LED-uri, nu ar trebui sa incomodeze foarte tare.

ledDin noiembrie 2013, momentul in care va atrageam atentia asupra acestei descoperirit, si pana acum, numeroase progrese s-au facut in acest domeniu, deschizand drumul pentru cateva directii de dezvoltare a utilizarii luminii in transmiterea informatiei.

Cei care s-au inregimentat in aceasta cursa, si care au gasit cel mai rapid mod de a pune in practica acest principiu, sunt cei de la Disney Research, din Zurich, care au reusit in acest interval de timp sa puna bazele, sub forma de prototip catorva idei  cum ar fi comunicarea intre jucarii prin intermediul LED-urilor, comunicarea intre jucarii si smartphone prin intermediul LED-urilor amplasate de jucarii si a ecranului, camerei video, respectiv lanternei smartphone-ului, s.a.m.d.

Daca doriti sa aflati mai multe in acest sens, puteti, de exemplu sa consultati pagina lor, Disney Research-VLC.

Jucariile utilizate in proiect, nu au nevoie neaparata de WiFi pentru a putea fi utilizate ca atare, ca urmare a acestui fapt, informatiile transmise astfel, sunt perfect suficiente pentru a permite folosirea normala a jucariei respective.

Utilizand similar LED-urile amplasate in orice incinta, internetul lucrurilor devine mult mai accesibil, mai ofertant si mai surprinzator.

Totodata, vom deveni din ce in ce mai dependenti de energia electrica, iar daca vom reusi sa utilizam doar energie neconventionala, putem spune ca dupa o perioada foarte mare de timp in care am consumat energie, carburanti si resurse materiale, ne indreptam , incet dar sigur catre un viitor mai putin energofag, in conditiile in care vom fi scutiti de marea majoritate a efortului zilnic, atat acasa cat si la munca.

 


Alte articole din aceeasi sectiune

Asteptam cu interes punctul tau de vedere!

Email-ul tau nu va fi publicat. Toate campurile sunt necesare sa fie completate. Mesajul tau va fi moderat inainte de publicare.