Facebook ar putea permite crearea de boti prin intermediul Chat SDk

/ Internet, Tehnologie / 2662 Vizualizari /
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Ceea ce ar putea fi considerata o decizie cel putin pripita din partea celor de la Facebook, ar fi sa permita aplicatii de terta parte prin intermediul chat-ului SDK. Acest chat, pe care, se pare ca Facebook il tine sub tacere, ar putea sa permita dezvoltatorilor care au acces la el, crearea de aplicatii interactive diferite, si ca urmare a acestui fapt, crearea de boti pentru shopping, rezervari de calatorie si informatii rapide si utile, precum si pentru o serie intreaga de activitati cu topic ceva mai elaborat, in cel mai simplu mod.

Informatia difuzata pe site-ul Techcrunch si preluata de Engadget, se pare ca provine din surse sigure, desi Facebook nu a dat publicitatii nici un amanunt cu privire la acest aspect si a refuzat sa adopte o pozitie oficiala.

asistCu toate acestea unul dintre boti se pare ca este deja operational, Assist oferind deja la aceasta ora servicii de asistenta pe Messenger deocamdata in varianta demo.

Nu este confirmata oficial utilizarea chatului SDK in acest caz, insa dupa un astfel de inceput se asteapta o dezvoltare exploziva a gamei sortimentale de boti, ca sa zicem asa.

De ce ar alege Facebook dezvoltarea in acest sens, este, deocamdata o enigma, mai ales datorita faptului ca orice bot care are scopul de achizitionare directa de produse, trebuie sa aiba acces direct la veniturile utilizatorului, iar in conditiile in care siguranta informatiei este atat de precara, aceasta ar fi inca o bataie de cap pentru Facebook.

Singura explicatie viabila in acest caz este ca Facebook isi doreste sa induca dependenta la nivelul utilizatorilor,  acestia gasind practic orice isi doresc, companie,  atunci cand sunt singuri, informatii rapide si pertinente, destindere, precum si posibilitatea de a face cumparaturile si platile online.

Practic este suficient sa stai in fata pc-ului ca sa iti  satisfaci cea mai mare parte dintre nevoi.

 


Alte articole din aceeasi sectiune

Asteptam cu interes punctul tau de vedere!

Email-ul tau nu va fi publicat. Toate campurile sunt necesare sa fie completate. Mesajul tau va fi moderat inainte de publicare.