Conferinta dezvoltatorilor Facebook, f8

/ Evenimente IT, Gadgeturi, Internet, Software, Tehnologie / 2568 Vizualizari /
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Acorda un calificativ articolului!)
Încarc...

Dupa prima zi a Conferintei Dezvoltatorilor Facebook, directiile de dezvoltare a platformei sunt deosebit de clare si asa cum spuneam, previzibile, si vi le prezentam pe scurt in cele ce urmeaza:

 • Incorporarea imaginilor video pe alte site-uri

  Facebook considera  utila  facilitarea transferarii sau copierii directe a fisierelor format video pe alte site-uri si platforme. De exemplu, simplificarea atasarii fisierelor video personale de pe Facebook pe alte site-uri si platforme, copiind facilitatile pe care le ofera Youtube. Astfel Facebook isi propune sa atraga mai multi utilizatori, chiar daca prin aceasta facilitate pierde o parte din posibilitatile de reclama.

 • facebookComentarii in timp real

  Nu mai este nevoie sa faceti refresh la pagina pentru a vedea comentariile aparute in timp ce tastati mesajul dumneavoastra la o anumita postare. Ele vor aparea in timp real, chiar in fereastra principala, astfel incat veti avea reactiile imediat afisate pe ecran, ceea ce este mult mai interesant si captivant.

 • Relansarea Messenger ca si platforma, pentru dezvoltatori

  Asta inseamna ca dezvoltatorii sunt invitati sa adauge noi si noi functionalitati Messengerului cum ar fi posibilitatea de a schimba vocea in apelurile audio, un pad pentru a permite desenarea in fereastra de conversatie, s.a.m.d.

   

 • Imagini 360º

  Inscriindu-se in linia realitatii virtuale, Facebook se  orienteaza catre posibilitatea postarii de imagini filmate 360º. Atenti la schimbarile din domeniul imaginii, cei de la Facebook considera ca oferirea posibilitatii de postare a imaginilor filmate cu camere 360º, va mentine stacheta interesului ridicata. Acest pas a fost usor de prezis inca de cand Facebook a achizitionat Oculus Rift – leaderul in tehnologia realitatii virtuale,  pentru 2 miliarde de dolari, inca de anul trecut.

 • Internetul lucrurilor  parse

  Acest curent tinde sa castige o cota mare de piata si Facebook isi doreste sa faca si el parte din acest curent, oferindu-va posibilitatea de a va monitoriza si gestiona locuinta, biroul de la servici sau animalele de companie prin intermediul internetului lucrurilor, cu ajutorul Parse.

 • Live Rail

  Tot anul trecut, Facebook a achizitionat Live Rail pentru care au anuntat anul acesta cateva imbunatatiri, si anume, pe langa faptul ca aceasta platforma realizeaza automat ocuparea spatiilor libere cu reclama cea mai bine platita , va avea posibilitatea sa gestioneze reclame pentru display-urile dispozitivelor mobile.

 


Alte articole din aceeasi sectiune

Asteptam cu interes punctul tau de vedere!

Email-ul tau nu va fi publicat. Toate campurile sunt necesare sa fie completate. Mesajul tau va fi moderat inainte de publicare.