Fontul zilei pentru anul 2015

/ Web Design / 2416 Vizualizari /
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Un neprofesionist care se uita la un site, la o pagina de internet, la o coperta de carte sau la un afis, priveste imaginea, citeste textul dar acorda o importanta mai mica aspectului literelor. Cu toate acestea, in designul general, un capitol important il are fontul, aspectul lui, amplasarea textului in imagine, chiar daca nu realizeaza acest aspect decat cei care lucreaza in domeniu.

 

In cele ce urmeaza va propunem o serie de fonturi moderne, care va pot ajuta in realizarea unor pagini deosebite, fonturi apreciate ca fiind cele mai potrivite anul acesta, mare parte dintre acestea gratuite, sau gratuite in anumite conditii.

Va vom tine la curent cu aceste fonturi , pe masura ce apar, sau pe masura ce le descoperim si constatam ca „prind la public”, si va invitam sa le folositi  pentru a vedea cat de utile va pot deveni acestea in timp.

 

Jaapokki

jaapFont creat de Mikko Nuutila, cu caractere usor de citit, bine definite, bine conturate, de inaltime joasa sau medie, avand un aspect elegant si curat.  Este oferit gratuit de catre creatorul acestuia si contine litere majuscule si litere mici, diacritice si cifre, normal si bold.

Fontul poate fi descarcat de pe pagina lui Mikko Nuutila, aici 

Fontul, asa cum l-a creat Mikko Nuutila, si asa cum insusi dezvoltatorul il vede are aspect potrivit pentru a fi utilizat in pagini care au legatura cu lumea animala, cu transmiterea cunostintelor despre natura, s.a.m.d., dar este foarte potrivit pentru a fi folosit si in alte cazuri, cum ar fi produsele destinate copiilor.


Alte articole din aceeasi sectiune

Asteptam cu interes punctul tau de vedere!

Email-ul tau nu va fi publicat. Toate campurile sunt necesare sa fie completate. Mesajul tau va fi moderat inainte de publicare.