Ultima zi de f8

/ Evenimente IT, Internet, Software, Tehnologie / 3303 Vizualizari /
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Acorda un calificativ articolului!)
Încarc...

Conferinta dezvoltatorilor Facebook a adus, asa cum era si de asteptat, multe noutati, directii noi de actiune, caile de dezvoltare si programe si platforme deosebit de interesante, mare parte pentru utilizatorii iOS.

Insa, in ultima zi , se pare ca Facebook si-a propus sa aduca si pentru dezvoltatorii Android, o serie de noutati.

In cele ce urmeaza va vom prezenta cateva dintre tool-urile puse la dispozitie de catre Facebook, destinate dezvoltatorilor pentru  utilizatorii de Android.

fbk1Year Class

Sistemul de clasificare a utilizatorilor Android vine ca urmare a constatarii faptului ca de-a lungul timpului din ce in ce mai multi utilizatori Facebook aleg sa se conecteze utilizand diferite dispozitive care ruleaza Android. In aceste conditii este dificil ( cel putin!!!!) sa tii pasul cu vremurile si sa poti sa le oferi fiecaruia dintre acestia, experienta unei conexiuni de inalta calitate, updatarile corespunzatoare si neaparat necesare. De aceea devine imperios necesar, un sistem de clasificare a utilizatorilor Android. Multumita acestuia, un dezvoltator poate rapid sa reimprospateze o aplicatie de pe un dispozitiv mai vechi, sa ofere posibilitatea de a utiliza caracterisiticile telefoanelor moderne.

 

Network Connection Classfbk2

Acest tool face ceva asemanator cu primul, insa se axeaza pe verificarea si clasificarea metodelor de conectare.

S-a dovedit ca simplul fapt ca un utilizator este conectat prin HSPA, nu spune foarte multe in ceea ce priveste viteza reala de conectare, aceasta putand sa varieze in limite foarte largi, in functie de  retea, dar si de alti factori.

Utilizand acest tool, dezvoltatorii isi pot face o idee despre viteza efectiva pe care o au utilizatorii in retelele lor, si sa isi adapteze aplicatiile la aceasta.

 

Frescofbk3

Este o colectie de imagini pentru aplicatiile Android, iar Facbook o pune la dispozitia dezvoltatorilor pentru a se asigura de faptul ca aplicatiile create de acestia nu duc la blocaje datorate memoriei insuficiente, in momentul in care se incearca utilizarea. O aplicatie, oricat de buna ar fi ea, in conditiile in care utilizatorul o vizualizeaza trunchiata, devine inutila. De aceea , Facebook isi doreste sa vina in sprijinul dezvoltatorilor sai pentru a le pune la dispozitie  imaginile cele mai potrivite pentru a fi utilizate in „garnisirea” unei aplicatii.

 


Alte articole din aceeasi sectiune

Asteptam cu interes punctul tau de vedere!

Email-ul tau nu va fi publicat. Toate campurile sunt necesare sa fie completate. Mesajul tau va fi moderat inainte de publicare.