Cum sa ai o casa smart- Pasul1: Integrarea elementelor

/ Gadgeturi, Hardware, Internet, Stirile Editiei, Tehnologie / 2788 Vizualizari /
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Acorda un calificativ articolului!)
Încarc...

UntitledUn sistem integrat de securitate a locuintei presupune o gama variata de elemente de securitate si ambient, capabile sa functioneze concertat pentru a va asigura linistea si climatul dorit, atat pe perioadele cat sunteti acasa , cat si atunci cand sunteti plecat.

 

Un sistem eficient este un sistem integrat, si pentru aceasta, ramane dificila sarcina de a gasi elementul de legatura, capabil sa asigure comunicarea in timp real si fara erori, intre diferitele parti componente ale acestuia.

 

Pentru aceasta trebuie sa alegeti o platforma care sa utilizeze, fie un HUB de conexiune interna, fie o aplicatie externa, care sa asigure legatura pe cale virtuala intre elementele sistemului de securitate, fie ambele.

 

WeMo de la Belkinwemo

Belkin pune la dispozitia clientilor sai numeroase dispozitive implicate atat in sistemul de seecuritate al locuintei, cat si in asigurarea unui climat placut in interiorul acesteia.

 

Aceste elemente se pot conecta la aplicatia Belkin WeMo, practic imediat ce le scoateti din cutie, fara sa necesite setari complicate sau rulare de programe lungi.

 

 

Senzorii de miscare, detectoarele de fum. becurile si intrerupatoarele smart, prizele cu ceas s.a.m.d. sunt puse in vanzare direct pe site, la preturi destul de accesibile, insa avand capacitati limitate fata de produsele similare ceva mai scumpe.

 

Hub-urile, de exemplu, in functie de performantele lor se pot achizitiona la preturi cuprinse intre 30-200$.

 

stSmartThings

Cu o gama variata compusa din peste 150 de produse provenind de la terti, sistemul Hub+aplicatie propus de SmartThings, permite conectarea unei game variate de echipamente prin intermediul carora, cu ajutorul aplicatiei respective, se pot seta si personaliza o gama variata de interactiuni intre echipamente, toate destinate sa ofere consumatorului experienta unei case care intre anumite limite, se gestioneaza singura.

 

Hub-ul se comercializeaza la 100$.

Wink

 

Wink utilizeaza un Hub si o aplicatie smartphone pentru a realiza conexiunea intre echipamente provenind de la o gama variata de branduri diferite, oferind clientilor lor gadget-uri de tipul incuietorilor inteligente, a jaluzelelelor auto-actionate si auto-comandate, in functie de setarile de parametrii ambientali, s.a. la preturi corespunzatoare cu facilitatile pe care le ofera.

 

Hub-ul se comercializeaza la 50$, si nici nu valoreaza mai mult.

 


Alte articole din aceeasi sectiune

Asteptam cu interes punctul tau de vedere!

Email-ul tau nu va fi publicat. Toate campurile sunt necesare sa fie completate. Mesajul tau va fi moderat inainte de publicare.