Vivint , sau securitatea completa a locuintei

/ Gadgeturi, Tehnologie / 3513 Vizualizari /
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Acorda un calificativ articolului!)
Încarc...

Vivint Inc. , compania fonmdata in anul 1999 de catre Keith Nelleson si Todd Pedersen (CEO)  ca si APX Alarm Security Solutions Inc., lanseaza un nou sistem de automatizare a locuintei care inglobeaza o camera video de dimensiunile butonului de la sonerie.

Generalitati

Securitatea locuintei dumneavoastra incepe , dar in nici un caz nu se limiteaza cu usa de la intrare.

 

In conditiile in care imprimantele tridimensionale sunt din ce in ce mai  accesibile ca pret, iar dimensiunile acestora sunt  deja minimaliste, replicarea unui obiect de dimensiuni mici asa cum este banala cheie, nu mai constituie o problema pentru nimeni.

 

vivint2Inchiderea usii de la intrare este utila atata vreme cat nu permite intrarea persoanelor nedorite in casa, dar face suficient de usor accesul persoanelor  ce fac parte din cercul de prieteni, rude sau carora le dorim accesul in locuinta (personal de intretinere, de serviciu, colegi de lucru sau subordonati).

 

Pana in acest moment, sistemele de securizare a locuintei fie erau ineficiente  sau putin eficiente in limitarea accesului perosanelor nedorite in locuinta, fiind foarte persmisive totodata si pentru persoanele pe care le  doriti,  sau limitau drastic accesul  nedoritilor  si ingreunau la fel de mult accesul prietenilor.

 

Vivint Sky Smart home este un sistem automat de securitate a locuintei, de inalta eficienta, sistem care  cocheteaza cu tehnologia viitorului, dar este disponibil azi.

 

Cum functioneaza?

Sistemul Sky Smart de la Vivint este un sistem complex de securitate al carui punct initial de plecare il constituie camera video de mici dimensiuni , dispusa in butonul soneriei  si care este  activata de miscare.

 

 Cand o persoana se apropie de  usa de la intrare in locuinta, camera video incepe inregistrarea.

 

Actionand soneria, se activeaza aplicatia care contacteaza proprietarul, acesta putand sa vizualizeze direct pe telefonul sau mobil cine anume este persoana care isi doreste accesul in locuinta sa.

 

In cazul in care se doreste, vizualizarea se poate face si pe un panou de perete amplasat in locuinta, atunci cand  proprietarul este acasa , pentru eventualitatea ca proprietarulnu are telefonul activ, panou care exclude amplasarea vizorului clasic in usa de la intrare.

 

Accesul in locuinta se poate face fie prin actionarea soneriei, urmata de acceptul proprietarului ( nimic mai logic pana in acest moment) fie direct, prin introducerea codului de deblocare a usii, situatie in care se dezarmeaza direct sistemul de securitate si se trece la setarea conditiilor de ambient programate pentru persoana respectiva ( temperatura, umiditate, si iluminat).

 

Caracteristici tehnice

Vivint Sky Smart Home este ceva mai costisitor, insa, in nici un caz nu se compara cu nimic existent la aceasta ora pe piata, indiferent daca este oferit de Google, Samsung sau ADT.

 

vivint3Camera de la sonerie este elementul cel mai interesant din intreg sistemul, pentru ca, spre deosebire de modelele anterioare, aceasta, desi are dimensiuni mult mai reduse, nu distorsioneaza in nici un fel imaginea si are un delay de 8 secunde de la alerta telefonica pana in momentul in care este capabila sa transmita imaginile in timp real catre telefonul utilizatorului sau catre panoul instalat in locuinta.

 

Firma producatoare isi propune sa creeze un  program care sa permita autentificarea figurilor si sa permita deblocarea usilor cu dezactivarea sistemului de securitate instantaneu, pentru ca proprietarul sa nu fie obligat sa se descurce in acelasi timp cu bagajele si cu codul de deblocare.

 

Elaborarea unui astfel de program este destul de dificila, mai ales ca se doreste mentinerea nivelului de securitate pe care il are in acest moment Vivint Sky Smart Home.

 

Pe langa camera video performanta, sistemul de securitate mai are in componenta senzori de fereastra, detectoare de miscare, camere activate de miscare, sistemele de control ambiental si detectoarele de fum, toate conectate la acelasi program , putand fi urmarite din afara locuintei prin intermediul internetului, datele inregistrate putand fi stocate fara probleme in cloud.

 

Pentru a securiza o locuinta este posibil sa achizitionati fiecare element de securitate in parte, urmand ca, in momentul in care este complet, sa incercati sa le integrati astfel incat sa isi furnizeze datele necesare unul altuia si sa ia decizii pe baza acestora.

 

Vivint va scapa de atatea batai de cap, oferindu-va un sistem integrat, in care fiecare element are atributiile proprii si acopera un anumit sector de securitate, spijinindu-se pe informatiile existente in sistem , ceea ce il face deosebit de eficient.

 

 

 


Alte articole din aceeasi sectiune

Asteptam cu interes punctul tau de vedere!

Email-ul tau nu va fi publicat. Toate campurile sunt necesare sa fie completate. Mesajul tau va fi moderat inainte de publicare.