Face2Face, sau cursa catre fake

/ Gadgeturi, Software / 2688 Vizualizari /
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Acorda un calificativ articolului!)
Încarc...

Pana nu de mult, o fotografie era o dovada suficienta pentru a incrimina pe oricine, chiar daca faptele evidentiate pareau ireale sau foarte putin posibile.

O imagine video putea sta la baza unei condamnari destul de serioase, fara putinta de tagada, imaginile statice sau in miscare fiind argumente irefutabile si de cele mai multe ori singurele care au stat la baza luarii unei decizii destul de serioase.

In acest moment, tehnologia prin intermediul careia se pot modifica fotografiile, este la indemana copiilor, care isi permit, fara prea mare efort sa realizeze fake-uri reusite cu care fac valuri pe Facebook si pe alte retele de socializare. De ceva vreme imaginile statice nu mai reprezinta probe credibile, chiar daca ele sunt foarte reusite si nu li se poate reprosa nimic concret, astfel incat se pun sub semnul intrebarii imagini perfecte, ireprosabile, iar alterarea destinului unui om doar pe baza acestor imagini… este imposibila.

In ceea ce priveste imaginile video, se pare ca nici aici lucrurile nu stau foarte bine.

Cea ce reuseste sa faca programul Face2Face este de-a dreptul uimitor.

f2fPornind de la  imagine video target, de exemplu imaginea de prim-plan a dumneavoastra, imagine in care raspundeti unor intrebari simple, precum cele de la un interviu pentru obtinerea unui job, cu ajutorul unei imagini prim-plan ale unei alte persoane care executa msicari faciale diferite, programul poate transpune miscarile actorului pe fata dumneavoastra astfel ca va puteti vedea  facand grimase pe care nici cu gandul nu le-ati fi visat.

Prin remodelarea imaginii unui target pe expresia faciala a unei surse, denumita actor, echipa formata din cercetatori de la universitati de renume (University of Erlangen-Nuremberg, Max Planck Institute for Informatics si Stanford University) reusesc sa denatureze in timp real realitatea. In imaginile in care explica acest procedeu se vede clar faptul ca totul se petrece in timp real si ca nu exista  nici un fel de procesare manuala a imaginilor, acestea fiind mai mult decat credibile  chiar daca sunt verificate atent.

Cu alte cuvinte, scandalul pixelului albastru nu isi are locul aici, pentru ca se lucreaza direct pe fata targetului cu grimasele sursei.

Pentru edificare, urmariti imaginile de mai jos, pentru care garantam ca sunt reprocesate prin Face2Face:


Alte articole din aceeasi sectiune

Asteptam cu interes punctul tau de vedere!

Email-ul tau nu va fi publicat. Toate campurile sunt necesare sa fie completate. Mesajul tau va fi moderat inainte de publicare.