Ecouri de la CES

/ Stirile Editiei / 3255 Vizualizari /
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Acorda un calificativ articolului!)
Încarc...

Odata cu incheierea CES 2016, concluziile sunt neaparate necesare. Ce anume a adus nou si ce a lasat in urma acest targ organizat de Consummers Technology Association, ramane sa vedem.

Ca si nota generala, realitatea virtuala si/sau augmentata a avut un loc special intre propunerile acestui targ. Desi pe piata nu exista inca nici un dispozitiv demn sa aduca satisfactie deplina utilizatorilor, o gama variata de astfel de produse au fost supuse atentiei gamerilor in cadrul CES 2016.

Fara sa avem pretentia unei ierarhizari, imposibila, de altfel, mai ales avand in vedere domeniile deosebit de variate, mentionam cateva produse mai deosebite care au retinut atentia vizitatorilor.

  • Spotify face pasul catre realitatea virtuala, prin intermediul Virtify, platforma care aduce in mediul tridimensional virtual fisierele video, utilizata in special pentru redarea concertelor, a videoclipurilor in linistea locuintei dumneavoastra.
  • Endless Mini, un minicomputer la uimitorul pret de 79 $, este versiunea cea mai accesibila de desktop, care permite accesarea internetului si dispune de  3 porturi USB, doua de 2.0 si cel de-al treilea de 3.0, un chip AMLogic Cortex-A AR, fiind livrat cu Linux si cu o serie de aplicatii special create in scopul de a minimiza necesarul de resurse  ale micului dispozitiv. endless miniSe va putea comanda in 2 versiuni, una cu spatiu de stocare de 24 GB, cealalta cu 32 GB, pretul acestei versiuni nefiind inca divulgat.

In memoria micutului dispozitiv este incarcata informatie cache, fisiere Wikipedia, muzica open-source, si chiar si jocuri, care sa permita utilizarea informatiilor de pe internet chiar si in lipsa conexiunii.

Practic este nevoie de utilizarea unui display, care poate fi orice monitor sau ecran TV, si de o tastatura sau un mouse, pentru a avea un desktop de performanta medie.

Dispozitivul a fost creat pentru a creste accesibilitatea utilizarii calculatorului in zonele unde acest dispozitiv este, in general din cauza pretului ridicat, un vis imposibil.

O solutie complementara este Raspberry Pi,  insa desi pretul de achizitie este mai mic, in acest caz, aveti nevoie de ceva mai multe cunostinte in construirea si utilizarea unui Pc, in timp ce micutul Endless Mini este practic gata construit, la un pret cu aproape 160 de ron mai mare.


Alte articole din aceeasi sectiune

Asteptam cu interes punctul tau de vedere!

Email-ul tau nu va fi publicat. Toate campurile sunt necesare sa fie completate. Mesajul tau va fi moderat inainte de publicare.