RIP pentru VIP pe Facebook

/ Stirile Editiei / 2033 Vizualizari /
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Acorda un calificativ articolului!)
Încarc...

Daca sunteti cumva pe moarte si va nelinistea ce anume se va intampla cu contul dumneavoastra de Facebook dupa ce veti inchide definitiv si irevocabil ochii, de acum puteti sa va relaxati. Facebook are o solutie!

 

Din acest moment, puteti lasa unei persoane desemnate de dumneavoastra prerogativele administrarii contului/ conturilor de Facebook, asa cum ne asigura Facebook ca se va intampla in cazul in care doriti sa semnati  un „testament” in aceste sens.

Inainte de a avea aceasta posibilitate, in cazul decesului, rudele sau prietenii puteau, cel mult, sa anunte Facebook, sa blocheze contul dumneavoastra pe o pagina memoriala. De acum, insa, persoana desemnata poate posta un anunt pe pagina, cu detaliile  serviciului funerar, are voie de asemenea sa accepte cereri de prietenie si sa schimbe profilul si fotografia din profil.

Ca si alternativa. daca va doriti contul sters, puteti solicita FAcebook sa il stearga definitiv, la trecerea dumneavoastra in nefiinta.

 

Sigur ca aceasta idee le-a venit celor de la Facebook, pentru a  veni in sprijinul apropiatilor decedatilor si a femiliilor acestora, si in acest sens se pot da cateva exemple.

O mama, a solicitat Facebook schimbarea imaginii de profil a fiicei sface1ale decedate, pentru ca , in mod ironic, aceasta fotografie infatisa  un peste cu alura mai ciudata si sigur ca nici apropiatii, dar mai ales parintii nu si-au dorit sa  isi aminteasca de copilul lor decedat in acest fel, iar pagina memoriala pusa la dispozitie de Facebook devenise de-a dreptul hilara. O alta a solicitat ca o ruda de ceva vreme pierduta a fiicei sale decedate, sa poata fi adaugata ca si prieten al fiicei sale, dupa ce aceasta a incetat din viata.

Sigur ca astfel de cereri sunt cel putin ciudate si de cele mai multe ori, inutile, insa daca pagina dumneavoastra de Facebook va reprezenta atunci cand erati viu, poate ca, dupa moartea dumneavoastra, v-ati dori sa fiti altfel pastrat in amintirea celor dragi.

Pentru a da curs unui astfel de contract, intrati in setarile de securitate -> Security->Legacy Contract, unde puteti modifica mesajul prestabilit prin care anuntati  persoana desemnata de prevederile acestui contract. Tot aici puteti selecta si ce anume are voie persoana sa modifice in contul dumneavoastra.

In nici un caz, persoana desemnata nu are posibilitatea de a citi mesajele private din contul dumneavoastra, aceasta fiind modul cel mai decent de respectare a zonei private a existentei decedatului, precum si a celor  implicati in aceste mesaje.

De asemenea, persoana desemnata nu poate posta sau expedia mesaje in numele dumneavoastra, in nici un caz altceva in afara de mesajele descrise mai sus, cu privire la organizarea serviciului funerar, si nici nu poate sterge continut de pe pagina dumneavoastra.

In orice caz, pentru a nu se crea o confuzie, profilele decedatilor vor purta „Remembering” inaintea numelui persoanei.

face3

 


Alte articole din aceeasi sectiune

Asteptam cu interes punctul tau de vedere!

Email-ul tau nu va fi publicat. Toate campurile sunt necesare sa fie completate. Mesajul tau va fi moderat inainte de publicare.