Cum aleg un design reusit pentru site? Schema coloristica

/ Web Design / 3253 Vizualizari /
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Crearea unui site inseamna ore de munca sustinuta din partea unei echipe integrate de oameni, provocari, unele de-a dreptul nebunesti, si mai mult decat atat, inseamna termene limita de respectat in conditiile in care trebuie mereu ridicata stacheta calitatii produsului livrat.

color2

Fiecare site inseamna o abordare speciala, diferita, inglobeaza creativitate si informatie. Cu toate acestea, exista pasi care se repeta la fiecare proiect nou si care pot fi accelerati, pentru a lasa timp zonei de creatie efectiva.

Primul pas in alegerea designului il constituie schema de culori.

 

Sigur ca, un designer experimentat isi previzualizeaza site-ul, stie deja ce culori „merg impreuna” ce culori  au impact si ce si unde anume sa sublinieze folosind  culorile de contrast, insa pentru un debutant, alegerea unei scheme de culori nepotrivita,  chiar daca restul site-ului ar fi impecabil realizat… ar fi o mare problema.

In plus, schema de culori aleasa  asigura impactul vizual , un vizitator poate fi captivat sau rapid indepartat de o schema prost aleasa.

 

Pentru alegerea culorilor, este foarte usor sa va inspirati din site-urile care prezinta astfel de combinatii gata facute, ca de exemplu: Color schemes

 

In acest caz, insa este recomandat sa fiti foarte atent, pentru ca nu toti cei care adauga schemele lor pe astfel de site-uri, reusesc sa  realizeze designuri de succes.

Daca obtineti o combinatie placuta sau  cel putin interesanta, puteti si dumneavoastra sa o publicati pe un astfel de site, pentru a vedea cum „prinde la public”, marea majoritate a acestor site-uri oferind posibilitatea  aprecierii aspectului paletei de culori de catre vizitatori .

 

In cazul in care nu aveti experienta si nu doriti sa riscati, sau sa pierdeti vremea incercand diferite combinatii, va puteti inspira din colectii de template-uri , alegand un template care va place, folosind schema de culori a acestuia asa cum credeti de cuviinta, fara a copia si designul site-ului respectiv. In aceste conditii, va asigur ca nimeni nu va observa nimic .

Pentru ajutor, apelati la tutoriale de genul celui de mai jos:

 

Spor la treaba!

 


Alte articole din aceeasi sectiune

Asteptam cu interes punctul tau de vedere!

Email-ul tau nu va fi publicat. Toate campurile sunt necesare sa fie completate. Mesajul tau va fi moderat inainte de publicare.