Noaptea surprizelor de la Apple

/ Evenimente IT, Software, Stirile Editiei / 3350 Vizualizari /
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Acorda un calificativ articolului!)
Încarc...

iOS8.1Este bine stiut faptul ca una dintre cheile succesului Apple o constituie dezvoltatorii sai, atat cei inregistrati cat si ceilalti, carora Apple le pune la dispozitie intreg instrumentarul pentru crearea de aplicatii utile sau cel putin interesante.

 

Acum cateva ore, Apple a lansat  pentru acestia, doua pachete, iOS 8.4 beta 3 si OS X Yosemite 10.10.4, despre care va vom prezenta deja primele date, pe scurt.

 

Ambele, fiind lansate cu o luna inainte de conferinta dezvoltatorilor Apple-WWDC, care va avea loc in 8 iunie, anul acesta, se adreseaza in principal dezvoltatorilor de aplicatii pentru iPad, iPhone sau iPod si pot sa constituie punctul de plecare in prezentarea de aplicatii -surpriza la aceasta conferinta.

iOS 8.4 beta 3

Este livrata ca si software update pentru detinatorii versiunii iOS 8.4 beta 2, dar probabil ca, in scurt timp va fi disponibila si pentru cei care nu au aceasta versiune, prin instalare de pe iTunes.

ios.8.4Principalul domeniu de interes pentru aceasta versiune, il constituie aplicatia Music si , in functie de aplicatiile dezvoltate ulterior, Apple va lansa pe baza acesteia, la WWDC un serviciu nou de streaming audio pe baza iOS 8.4, dar si iOS 9 si versiunea OS X  Yosemite 10.11, pentru care a lansat azi-noapte deja un update la versiunea 10.10.

Ce aduce nou iOS beta 3?

In primul rand versiunea lansata de curand are schimbari nu neaparat substantiale in ceea ce priveste interfata aplicatiei Music pe iPad si iPhone, facilitand totodata ascultarea offline a melodiilor  prin elemente mult mai vizibile.

ios8.2Versiunea beta 3 aduce o lista de redare mult mai completa, datorita comasarii listelor de cautare cu cele de pe iTunes. De exemplu se pot crea liste de redare complexe intre muzica salvata in cloud deja, si melodiile din aplicatia propriu-zisa Music, fara sa fie nevoie de efectuarea de manevre complicate in acest scop.

 

Una dintre schimbarile de forma este data de afisarea sintagmei NOW PLAYING la inceperea redarii unei melodii noi, in ecranul principal, nu doar in bara de jos, precum si modificarea animatiei atunci cand dati click pe butonul UP Next din ecranul Now Playing. Tot in aceasta categorie se inscrie modificarea logo-ului  afisat pentru muzica salvata offline.

ios8.5

In aceasta versiunea se elimina ( cel putin deocamdata) posibilitatea cautarii in trend, posibilitate existenta in versiunea anterioara.

 

Tot in versiunea beta 3  devine disponibila aplicatia iBooks Author Textbooks, aplicatie lansata cu ceva vreme in urma (2012) si disponibila in institutii de invatamant de orice nivel, aplicatie care permite crearea de manuale si caiete de lucru pentru cursantii care utilizeaza tebletele iPad, oferind prin aceasta posibilitatea de introducere de continut multimedia in materia predata.

OS X Yosemite 10.10.4

Aceasta versiune se adreseaza doar dezvoltatorilor inregistrati de Apple ca dezvoltatori proprii, si in acest caz, tinta principala a modificarilor o constituie aplicatia Photos, the Migration Assistant si suportul pentur limbile araba si ebraica.

 

 


Alte articole din aceeasi sectiune

Asteptam cu interes punctul tau de vedere!

Email-ul tau nu va fi publicat. Toate campurile sunt necesare sa fie completate. Mesajul tau va fi moderat inainte de publicare.