Fontul zilei: PERFOGRAMA

/ Grafica / 2411 Vizualizari /
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Acorda un calificativ articolului!)
Încarc...

perfograma exPerfograma – font creat din puncte, asa cum chiar autorul declara, asemanatoare perforatiilor realizate de  catre calculatoarele de inceput ( Mark-1).

Asen Petrov din Bulgaria, creatorul acestui tip de font  si-a propus si a si reusit cu succes, realizarea unui stil de font diferit de tot ce exista pana la acest moment .

 

Pachetul este complet gratuit si se compune doar din litere mari, din alfabetul latin si chirilic, precum si caractere speciale si elemente de punctuatie.

Punctele sunt transparente si permit vizualizarea in interiorul lor a background-ului, identic cu perforatiile pe care le mimeaza.

 

Ideea originala a acestui font a fost prezentata IBM de catre Howard Aiken in noiembrie 1937.

 

Ca si aspect, fontul se preteaza foarte bine la realizarea de materiale publicitare in domeniul artistic, pentru petrecerea timpului liber, spectacole, evenimente, dar cel mai bine pare sa se preteze la realizarea de materiale destinate evocarii inceputurilor IT-ului si sporturilor cu arme de foc.

 

Daca vi se pare un font interesant, il puteti descarca de pe pagina Fontfabric

perfograma


Alte articole din aceeasi sectiune

Asteptam cu interes punctul tau de vedere!

Email-ul tau nu va fi publicat. Toate campurile sunt necesare sa fie completate. Mesajul tau va fi moderat inainte de publicare.