CHIP- primul computer de 9 $ din lume se finanteaza prin subscriptie publica

/ Gadgeturi, Hardware, Tehnologie / 2496 Vizualizari /
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Acorda un calificativ articolului!)
Încarc...

Chip devine „the cheapest” – cel mai ieftin computer capabil sa inlocuiasca cu succes desktopul dumneavoastra, fara nici cea mai mica problema. Pare ireal, asa e?

 

The Next Thing Co. startup-ul care sta la baza acestei lansari spectaculoase, aduce si argumente. Cel putin asa pare.

 

Dupa lansarea Raspberry Pi cursa pentru cel mai mic si mai ieftin chip2computer a inceput. insa nimeni nu si-ar fi imaginat ca se va ajunge la un computer care sa iti incapa in buzunarul de la pantaloni,

 

Din fericire, cei trei fondatori de la The Next Thing Co. se pare ca au gasit formula pentru un astfel de computer.

 

Unitatea centrala este de marimea unui card de credit, si permite conectarea la orice dispozitiv necesar care v-ar putea trece prin cap, desigur cu achizitionarea pachetului ce contine porturile respective (TV, monitor, consola, boxe, microfoane, casti, baterie, mouse sau ecran tactil, memorie externa, etc.).

 

Creatorii ideii se mandresc cu faptul ca CHIP inglobeaza 1 procesor de 1 GHz, cu 512 MB RAM si 4 GB spatiu de stocare, ceea ce asigura suficienta autonomie pentru a permite inclusiv procesarea unei parti semnificative dintre  jocurile in retea, existente la aceasta ora pe piata.

 

chip1 Chip permite conectarea WiFi si prin Bluetooth, cu alte cuvinte nici accesul la reteaua de internet nu este o problema.

 

Pentru redactarea de documente, Chip se bazeaza pe LibreOffice, o versiune de Office gratuita, foarte apreciata de catre utilizatori, si probabil programul cu cea mai exploziva crestere in ultimii ani, din piata gratuita de programe.

 

Dezvoltatorii au decis preinstalarea programului Scratch inainte de livrarea CHIP, un alt program gratuit care permite invatarea bazelor programarii, ca un cadou pentru copiii sau debutantii in aceasta zona, deschizand astfel portile si celor care nu au cum sa isi permita un computer clasic de  un astfel de nivel.

 

chip3Programele open-source instalate sunt alese cu grija, astfel incat sa nu devieze dramatic fata de cele cu care sunteti deja acomodat, transformand micutul device intr-un companion util chiar si pentru cei care nu sunt in fata desktop-ului sau laptop-ului cu care erau obisnuiti.

 

CHIP ofera accesul gratuit catre o multime de aplicatii de editare foto, documente, design vectorial, chat, s.a, foarte utile in diverse domenii de activitate.

 

Varianta propusa de producatori, Pocket CHIP, include o baterie de 3000 mAh, un touchscreen de 4,3 inch, tastatura Full Super-Clicky QWERTY, carcasa rezistenta, priza GPIO ( general purpose input/output), cu alte cuvinte cam tot ce se poate cere de la un PC.

 

Daca cei de la The Next Thing Co spun adevarul, dispozitivul lor va deveni cel mai mic calculator din lume si in parteneriat cu orice firma de telefonie, poate face miliarde in cel mai scurt timp. Chiar si asa, nu este de neglijat oferta lor.

 

In acest moment au inceput un program de subscriptie publica program care va ramane activ pana la data de  6 iunie 2015 ora locala (Oakland , California) 6:06 PM si pe care il puteti gasi pe pagina KickStarter.

 


Alte articole din aceeasi sectiune

Asteptam cu interes punctul tau de vedere!

Email-ul tau nu va fi publicat. Toate campurile sunt necesare sa fie completate. Mesajul tau va fi moderat inainte de publicare.