Cum trebuie sa arate un site destinat copiilor?

/ Grafica / 3364 Vizualizari /
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Acorda un calificativ articolului!)
Încarc...

Pentru ca un site sa aiba impactul scontat de proprietar trebuie sa se plieze pe cerintele targetului de piata pe care il vizeaza. In majoritatea cazurilor, firmele creeaza un personaj fictiv sau chiar mai multe, caruia ii atribuie o serie de comportamente si fata de care are o atentie deosebita.

In acest caz se discuta care anume ar putea sa fie reactia d-nei sau d-lui X la  vederea site-ului, la solicitarea de abonare, s.a.m.d.

kidzIn ceea ce priveste site-urile destinate copiilor, acestea  sunt destul de dificil de creat, mai ales datorita imposibilitatii celor mici  de a acorda atentie pe timp indelungat astfel ca atentia acestora trebuie captata cu imagini variate, cu tranzitii interesante, cu „gaselnite” care sa nu fie foarte complicate, sa le fie accesibile si sa ii intereseze, sa le capteze atentia cat mai mult timp.

Cateva directii de urmat?

  • layout-uri simple, usor de urmarit, metode de search in site nu farte complicate, care sa permita gasirea rapida a paginii de care sunt interesanti si intoarcerea catre menu-ul principal fara sa fie nevoie de efort pentru identificarea metodelor. Atentie! copii sunt persoanele la care atentia fata de un subiect se volatilizeaza foarte rapid, insa este de asemenea foarte usor sa le canalizezi atentia catre un subiect nou care sa ii captiveze de la primele randuri, pana fix in momentul in care acesta devine perimat.
  • Fonturi mari, rotunjite, precum cele de la desene animate, daca se poate colorate intens in culori vii si cu nuante pure, luminoase, utilizand de mai multe ori in text literele bold-uite decat cele normale, ar fi o solutie deosebita de atragerea atentiei celor mici
  • Utilizati la maxim imagini si in special ilustratii, imagini statice, in detrimentul fisierelor video, cele mai bune fiind imaginile desenate fata de imaginile fotografice, dar sunt captivati si de desene peste un background foto
  • Trebuie sa tineti cont de dificultatea de a citi rapid, astfel ca incercati sa limitati informatia scrisa fara sa pierdeti informatie, fiind singura categorie de utilizatori pentru care este permis si chiar recomandat sa expuneti spatii blank in diferite culori, menite sa destinda, sa relaxeze. Atentie! pentru copiii mici, ilustratiile sunt calea principala de informatie, ulterior textul avand rol de completare.
  • Pentru a capta atentia vizitatorilor de varsta mica, animatiile mai ales cele realizate ingenios, fluturi care se plimba pe pagina, floricele care cad, un viermisor intr-un colt, o papadie care se  imprastie, un fulgusor, pot deveni imaginii care ii fac sa revina pe pagina, astfel incat, nu va sfiiti sa creati chiar si un ghid nostim, eventual animat care sa ii insoteasca pe perioada pe care o petrec pe site.

 


Alte articole din aceeasi sectiune

Asteptam cu interes punctul tau de vedere!

Email-ul tau nu va fi publicat. Toate campurile sunt necesare sa fie completate. Mesajul tau va fi moderat inainte de publicare.