Qualcomm-incarcare touchless-wireless a dispozitivelor

/ Gadgeturi, Hardware, Stirile Editiei, Tehnologie / 2741 Vizualizari /
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Acorda un calificativ articolului!)
Încarc...

Utilizarea energiei electrice, pe langa faptul ca aduce beneficiul unei energii ieftine si practic inepuizabile atata vreme cat mai exista soare, aer si apa, aduce dupa sine o cantitate uriasa de fire electrice , de prize si intrerupatoare , de prelungitoare si stechere multiple, precum si dificultatea suplimentarii consumatorilor pe un anumit sector de retea electrica, sau deplasarii consumatorilor la distanta fata de sursa de alimentare.

Preocuparile ample ale Qualcomm Inc. in ceea ce priveste punerea la punct a unei tehnologii care sa permita incarcarea dispozitivelor electrice fara sa fie nevoie de conectarea la o priza  electrica sau la un dispozitiv de incarcare, au condus la obtinerea Qualcomm® WiPower.

 

Qualcomm WiPower LE, dispozitiv destinat incarcarii aparatelor electrice de joasa putere a fost deja inclus intr-un smartwatch , si Qualcomm studiaza modalitatea de a integra acest dispozitiv in casti  audio, mouse-uri, camere video/foto, dispozitive medicale de joasa putere s.a.m.d.

 

 

Urmatorul pas il reprezinta integrarea sistemului WiPower in procesorul Qualcomm Snapdragon 805.

Ca si produs de sine-statator, tehnologia WiPower se poate ingloba in pad-uri destinate incarcarii dispozitivelor electrice casnice, a echipamentelor electrice medicale, a telefoanelor mobile, s.a.m.d., dar poate fi integrat in mobilier, aspectul dispozitivului pretandu-se la orice tip de mobilier sau de design interior, se poate integra in interiorul unui automobil, de exemplu, fiind principala sursa de incarcare pentru telefonul masinii, pentru radio sau pentru GPS-ul intern, dar poate fi si zona de alimentare a unui automobil electric, care in acest fel nu mai are nevoie de cabluri si conectare la o priza pentru alimentare.

Acest dispozitiv  nu este doar wireless, ci si touchless, nemaifiind necesar contactul dintre pad si dispozitivul care urmeaza a fi incarcat, acesta fiind suficient sa se afle in interiorul ariei in care incarcarea este activa. Avantajul acestui sistem? Se pot incarca simultan multiple dispozitive, fara sa fie existe limitari de spatiu de incarcare, ci doar de suprafata.

Tehnologia de ultima generatie pe care Qualcomm o aduce in atentia publicului inlesneste evolutia intr-o noua directie, a echipamentelor electrice, a transferului de energie intre doua puncte si implicit a transferului de informatie.

Astfel se deschid noi oportunitati de utilizare a sistemului WiPower, oportunitati apreciate pe larg la conferinta CES de anul acesta de la Los Angeles si cu care va vom tine la curent pe masura ce se vor concretiza.

 

 


Alte articole din aceeasi sectiune

Asteptam cu interes punctul tau de vedere!

Email-ul tau nu va fi publicat. Toate campurile sunt necesare sa fie completate. Mesajul tau va fi moderat inainte de publicare.