Ce este Revolut și cum funcționează

/ Aplicatii mobile, Software, Stirile Editiei, Tehnologie / 3708 Vizualizari /
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Acorda un calificativ articolului!)
Încarc...

Probabil ai auzit în cercul de prieteni despre Revolut, dar nu ai căutat informații despre ce este acesta. Numele companiei pe care tocmai am menționat-o a fost pe buzele tuturor încă de la lansarea sa, în Irlanda, în urmă cu câțiva ani. Mai multe detalii despre ce este Revolut și cum funcționează poți afla din articolul nostru de astăzi!

Ce este Revolut?

Revolut este un fintech care oferă produse financiare noi și care are o istorie destul de recentă pe piața din România. Compania permite utilizatorilor de carduri fizice sau electronice realizarea plăților online, retrageri de la bancomatele din țară și din străinătate și posibilitatea de a-și gestiona mai eficient finanțele.

Revolut funcționează prin intermediul aplicației mobile cu același nume care poate fi folosită cu sau fără un card fizic. În cazul în care comanzi și un card fizic (poți face acest lucru direct din aplicație), va trebui să aștepți între 3 și 7 zile pentru a-l primi. Important de știut este că acesta este contactless, funcționând cu chip, dar și cu strip. Unui singur cont Revolut i se pot atașa trei carduri fizice și cinci virtuale.

Pentru a putea utiliza această alternativă bancară digitală este necesar să deții și un alt cont bancar, deoarece așa îți poți alimenta contul Revolut. Compania nu acceptă alimentarea cu numerar, deci ai la dispoziție următoarele variante: Apple Pay, Google Pay, transfer bancar sau ”topping up” (alimentarea prin introducerea datelor unui card de debit).

Sfaturi utile pentru utilizatorii de Revolut

Dacă vrei să descarci aplicația Revolut și poate chiar să-ți comanzi și un card fizic, iată câteva sfaturi pe care reprezentanții companiei le oferă:

  • Alimentează-ți contul Revolut cu aceeași monedă care se regăsește în contul tău bancar. În caz contrar, banca emitentă a cardului tău de debit va converti suma și va aplica un comision.
  • Există mai multe tipuri de conturi Revolut; pentru început, optează pentru cel standard care îți permite și retrageri de la bancomat de maxim 800 de lei lunar, cu comision 0. După depășirea limitei menționate se aplică un comision de 2% pe retragere.
  • Dacă ai un card fizic pe care vrei să-l deblochezi din diverse motive, îl poți dezactiva direct în aplicație. Poți face acest lucru și doar pentru anumite tranzacții (de exemplu, poți dezactiva tranzacțiile contactless).

De ce să folosești Revolut dacă obișnuiești să călătorești în afara țării

Pentru cei care călătoresc frecvent în străinătate, dar și pentru cei care fac cumpărături online în valută, cardul Revolut este alegerea ideală.  Motivul? Compania oferă rate de schimb valutar foarte avantajoase, așadar nu este de mirare că aplicația este folosită de 1 milion de utilizatori doar în Europa.

Tips!
Cele mai bune rate de schimb sunt în timpul orelor de lucru de Luni pana Vineri.  În afara programului sau noaptea cursul de schimb nu este la fel de prietenos.

Revolut poate fi descărcată atât pe Android, cât și pe iOS, iar configurarea contului durează mai puțin de 10 minute. Astfel, te bucuri de acces instant la cardul virtual, după care îți poți comanda, opțional și cardul real, fizic.


Alte articole din aceeasi sectiune

Asteptam cu interes punctul tau de vedere!

Email-ul tau nu va fi publicat. Toate campurile sunt necesare sa fie completate. Mesajul tau va fi moderat inainte de publicare.