Aplicații mobile pentru persoanele cu dizabilități

/ Stirile Editiei, Aplicatii mobile, Software, Stiinta si tehnica, Tehnologie / 4305 Vizualizari /
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Acorda un calificativ articolului!)
Încarc...

Persoanele cu dizabilități se confruntă adesea cu situații stânjenitoare din cauza lipsei de informație la care nu au acces în timp util. În prezent, datorită tehnologiei avansate, sunt disponibile, prin intermediul unui smarphone, aplicații mobile ce poate fi utile în orice moment al zilei. Vezi care sunt aplicațiile mobile utile persoanelor cu dizabilități.

Tot mai multe companii încep să înțeleagă nevoile speciale ale persoanelor cu dizabilități și se îndreaptă spre cei mai puțin favorizați prin diferite aplicații mobile ușor de folosit de oricine. Iată și câteva exemple.

Ce aplicații mobile pot folosi persoanele cu deficiențe

 

RogerVoice

Este una dintre cele mai utile aplicații mobile pentru persoanele cu dizabilități. Prin RogerVoice pot comunica persoanele surde care, de regulă, comunică doar printr-un singur fel: o persoană vorbește, iar interlocutorul o ascultă, fără să-i poată răspunde. De data aceasta, Roger Voice ajută la transmiterea informației prin transmiterea în mesaj text ce spune cealaltă persoană.

 

Access Now

Este o aplicație utilă pentru toate persoanele care se confruntă cu diferite probleme fizice. Astfel, odată descărcată și instalată pe telefon, aplicația se updatează constant cu toate localurile și clădirile care au un acces facil pentru persoanele cu dizabilități locomotorii. O persoană cu handicap poate afla dacă pot intra într-o clădire cu ajutorul unui lift sau a unei rampe special creată pentru ei.

 

Big Keys

O aplicație mobilă utilă pentru persoanele care se confruntă cu o vedere redusă. Prin instalarea ei, aplicația permite mărirea tastelor virtuale de pe telefonul mobil, facilitând o cominicare eficientă între două persoane.

 

SwiftKey Symbols

O aplicație gândită pentru ajutorul persoanelor care suferă de autism ori alte afecțiuni similare, deoarece este folosită o tehnologie de predicție care ajută în comunicare. Aplicația învață ce simboluri sunt folosite cel mai des de o persoană și le aduce mai ușor la îndemâna acesteia. De asemenea, pune la dispoziție și simboluri suplimentare pentru o comunicare mai ușoară.

 

Facing Emotions

Este aplicația mobilă dezvoltată cu ajutorul Inteligenței Artificiale care îi ajută pe cei cu deficiențe grave de vedere să descopere lumea care-i înconjoară. Această aplicație ajută la analizarea expresiilor și emoțiilor oamenilor și ulterior le transpune în sunete. Practic, este un limbaj nou prin care nevăzătorii pot identifica emoțiile celor din jur. Un sentiment pe care nu au avut cum să-l experimenteze înainte.

Aplicația folosește camerele principale, scanează fața persoanei cu care interacționează persoana nevăzătoare, îi identifică fiziononia și apoi emoția este detectată printr-un sunet emis de telefonul mobil direct în căștile pe care le poartă celălalt. Totul se poate întâmpla în timp real chiar și fără o conexiune la internet.


Alte articole din aceeasi sectiune

Asteptam cu interes punctul tau de vedere!

Email-ul tau nu va fi publicat. Toate campurile sunt necesare sa fie completate. Mesajul tau va fi moderat inainte de publicare.