Care sunt cei mai cunoscuți roboți umanoizi și ce știu să facă

/ Gadgeturi, Stiinta si tehnica, Tehnologie / 4918 Vizualizari /
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 voturi, media: 1,00 din 5)
Încarc...

Roboții umanoizi sunt tot mai prezenți în lumea reală și fac parte din tehnologia de ultimă generație care îmbunătățește traiul zilnic. Sunt prezenți în fabrici, pentru realizarea sarcinilor repetitive, dar și în magazine sau hoteluri. În prezent există câțiva roboți umanoizi care deja înlocuiesc cu succes anumite sarcini ale oamenilor consumatoare de timp și energie.

Roboții umanoizi sunt viitorul în ceea ce privește tehnologia avansată. Sunt priviți drept opțiunea care poate schimba viitorul în bine, dar și care pot îmbunătăți traiul zilnic al oamenilor. Iată care cei mai cunoscuți roboți umanoizi.

Robotul Sophia

Este unul dintre cei mai cunoscuți roboți umanoizi, care a primit cetățenie din partea Arabiei Saudite și a devenit primul robot cetățean al lumii. Este dezvoltat de Hanson Robotics, o companie din Hong Kong fondată în anul 2013, de către doctorul David Hanson. Este un robot creat după modelul actriței Audrey Hepburn.

Este unul dintre cei mai avansați roboți umanoizi din lume, care are integrată o rețetă neutrală și învață în mod constant din tot ce vede în jur și nu numai. Spre deosebire de alți roboți, Sophia este înzestrată cu inteligență artificială și are posibilitatea de recunoaștere facială și prelucrare vizuală a datelor. Robotul Sophia are capacitatea de a purta anumite conversații, deoarece poate răspunde la anumite întrebări.

Robotul Pepper

Este robotul deja folosit în Japonia și, de când a fost lansat, din 2015, s-au vândut toate cele 1.000 de bucăți produse. Robotul Pepper este folosit în Marea Britanie pe post de asistent personal, deoarece el a fost creat pentru a fi un companion domestic perfect. El poate comunica cu cei din casă, ba chiar este un robot care poate să citească emoțiile umane și să acționeze în consecință.

 

Pepper este robotul care poate dezvolta și o personalitate proprie în funcție de modul în care este tratat: dacă va primi atenție, va fi fericit, iar dacă nu este băgat în seamă, atunci devine trist.

Robotul Erica

Robotul umanoid Erica va fi primul prezentator TV din lume, deoarece a fost luat de către o televiziune din Japonia. Este un robot performant care își poate întoarce capul spre locul în care aude sunet și recunoaște cine îi pune o întrebare. Are unul dintre cele mai avansate sisteme de sinteză vocale dezvoltate. A fost creat de Hiroshi Ishiguro, de la Universitatea din Osaka și se aseamănă cu o fată de 23 de ani.

Robotul Reem

Robotul a fost creat de către PAL Robotics pentru a realiza anumite activități, pentru a oferi informații, purta conversații și chiar pentru a susține prezentări în mai multe limbi. Are capacitatea de a vorbi 9 limbi străine, dar și de recunoaștere facială. Este robotul umanoid care este folosit drept polițist în Dubai Mall. Până acum a mai fost folosit și în muzee, târguri, magazine și chiar aeroporturi.

Robotul iCub

Este robotul umanoid creat de Istituto Italiano de Technologia di Genova care are capacitatea de a-și mișca brațele, capul și picioarele. Are senzori tactili și poate auzi și vedea, iar inteligența artificială îl ajută să interacționeze cu oamenii din jur.


Alte articole din aceeasi sectiune

Asteptam cu interes punctul tau de vedere!

Email-ul tau nu va fi publicat. Toate campurile sunt necesare sa fie completate. Mesajul tau va fi moderat inainte de publicare.