Avantajele mașinilor electrice. De ce este bine să ai un autoturism cu motor electric

/ Tehnologie, Stirile Editiei / 2321 Vizualizari /
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Acorda un calificativ articolului!)
Încarc...

Mașinile cu motor electric încep tot mai mult să câștige popularitate în rândul publicului și ajung să le înlocuiască cu succes pe cele cu motor termic pe motorină, benzină sau gaz. Mașinile electrice folosesc energia stocată într-un acumulator utilizat pentru alimentarea unui motor electric, cât și pentru rotirea roților. Dar care sunt avantajele pe termen lung ale mașinilor electrice? Citește în rândurile de mai jos.

Mașinile electrice dezvoltate în ultimii ani au performanțe ridicate și sunt foarte bine conectate cu tehnologia. Vezi și alte avantaje pe care le au mașinile electrice.

 

Reduc gradul de poluare

Spre deosebire de autoturismele cu motorul termic, mașinile electrice au un grad de poluare incomparabil mai mic. Chiar dacă energia electrică trebuie produsă, producția în sine poate crea poluare, însă folosirea energiei electrice în scopul propulsiei mașinilor nu crează poluare.

Motoarele electrice au o eficiență ridicată

În comparație cu motoarele termice care sunt alimentate cu benzină, motorină sau gaz, motoarele electrice pot avea o eficiență de aproximativ 90%, asta pentru că majoritatea componentelor folosite pentru a stoca, produce și implicit distribui energia folosită la alimentarea mașinilor sunt mult mai eficiente. Chiar dacă și motoarele electrice și sistemele periferice produc căldură, acestea sunt mult mai mici în comparație cu cele termice.

Se întrețin mai ușor și mai ieftin

Datorită faptului că au mai puține părți în mișcare, mașinile electrice sunt mult mai ușor și mai ieftin de întreținut. Costul per kilometru parcurs este mai redus pentru o mașină electrică, spre deosebire de mașinile clasice. De asemenea, și costul de întreținere general este mai mic în cazul unei mașini electrice, deoarece acesta are mai puține părți mobile în sistemul de propulsie nu are nevoie de schimbarea uleiului și nici nu se strică atât de ușor componenetele.

 

Sunt conectate cu tehnologia

Mașinile electrice au încorporate o tehnologie avansată spre deosebire de cele clasice. Ele suportă o gamă variată de prelucrări de informație precum alerte privind încărcarea, aplicații care monitorizează nivelul încărcării, eficiența și siguranța condusului, cat și aplicații care avertizează pe telefonul mobil când trebuie deconectată și când trebuie conectată din nou.

Mașinile electrice sunt sigure și în cazul accidentelor rutiere, deoarece sistemul de propulsie este distribuit în mai multe zone ale mașinii, iar asta ajută la o comportare diferită în timpul unui accident. Pericolul de incendiu provocat de aprinderea carburantului sau a conductelor aflate în zonele cu temperaturi ridicate este foarte scăzut sau chiar inexistent, spre deosebire de mașinile clasice.


Alte articole din aceeasi sectiune

Asteptam cu interes punctul tau de vedere!

Email-ul tau nu va fi publicat. Toate campurile sunt necesare sa fie completate. Mesajul tau va fi moderat inainte de publicare.